ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Google Maps φέρνει λεπτομερή φωνητική καθοδήγηση

0

Το Google Maps μπορεί πλέον να βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης, καθοδηγώντας τα στους προορισμούς τους μέσω λεπτομερών οδηγιών πλοήγησης. Η νέα φωνητική λειτουργία τους ενημερώνει πως βρίσκονται ακόμα στο σωστό δρόμο, τους προειδοποιεί όταν υπάρχουν διασταυρώσεις και τους ανακοινώνει πόση απόσταση έχουν ακόμη να διανύσουν μέχρι την επόμενη στροφή. Κι αν κάποιος για κάποιο λόγο χάσει το δρόμο του, τον ενημερώνει πως πρέπει να σταματήσει και τον καθοδηγεί ξανά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που περπατήσατε για να πάτε σε ένα νέο μέρος. Πόσους δρόμους διασχίσατε για να φτάσετε; Ποιες διασταυρώσεις ήταν πιο περίπλοκες; Πώς προετοιμαστήκατε πριν στρίψετε; Και πως ξέρατε πως δε χαθήκατε; Τώρα σκεφτείτε να κάνετε την ίδια διαδρομή αν ήσασταν ένας από τους 36 εκατομμύρια ανθρώπους που είναι τυφλοί σε παγκόσμια κλίμακα ή ένας από τους 217 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης μέτριας έως σοβαρής μορφής.

Η φωνητική καθοδήγηση για το Google Maps είναι προς το παρόν διαθέσιμη στις ΗΠΑ στην Αγγλική γλώσσα και στην Ιαπωνία στα Ιαπωνικά και μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Υποστήριξη για περισσότερες γλώσσες και χώρες “έρχεται σύντομα”.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ