ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

​Αυτοί ψηφίζουν για την ΠΕΔ Κρήτης!

0

Δώσαμε νωρίτερα την εικόνα για το πότε θα πάμε σε εκλογή νέων οργάνων στην ΠΕΔ Κρήτης, να σας δώσουμε τώρα και πως θα γίνει η εκλογή του νέου οργάνου, ποιοι εκλέγουν εκλέκτορες, προκειμένου από την ανθρωπογεωγραφία να καταλάβετε που πάει το πράγμα!

Ο Νομός Ηρακλείου εκλέγει 58 εκλέκτορες. Από αυτούς, τους 29 εκλέγει ο Δήμος Ηρακλείου. 10 θα εκλέξει η παράταξη του Γιάννη Κουράκη, 7 (+1 το δήμαρχο ) η παράταξη του Λαμπρινού, 4 του Λυγερού, 2 του Σισαμάκη και από έναν οι υπόλοιποι (Βρύσαλης, Κουκιαδάκης, Ινιωτάκης, Σχοιναράκη, Βασιλάκης).

Στο δήμο Χερσονήσου 4: 1+ 1 ο Σέγκος και από έναν οι Μαστοράκης και Διαμαντάκης.

Στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων 4, όλους από την παράταξη του δημάρχου, στη Βιάννο 2, επίσης όλοι από την παράταξη του δημάρχου Σταυρακάκη, στο δήμο Μαλεβιζίου 3 από την παράταξη Μποκέα και 2 από την παράταξη Κύρκου, στο δήμο Μινώα από δυο για τους Καλογεράκη και Φραγκάκη, στο δήμο Φαιστού σύνολο 5, με το δήμαρχο Νικολιδάκη να έχει δυο εκλέκτορες και από έναν οι κκ. Νικολακάκη, Μαθιουδάκη και Πετρακογιώργη και τέλος στο δήμο Γόρτυνας 4 με την παράταξη Κοκολάκη να έχει 2 και από έναν οι Σχοιναράκης και Ξυλούρης.

Ο Νομός Χανίων έχει 33 εκλέκτορες ήτοι: 19 από το δήμο Χανίων, 4 από την παράταξη Σημανδηράκη, 5 για τον Παπαδογιάννη, από 3 για τον Δαμιανάκη, Αρχοντάκη και Βάμβουκα και έναν για τον Σαρρή.

Οι τέσσερις του Πλατανιά, είναι 3 για το Μαλανδράκη κι ένας για τον Ντουντουλάκη, για τον Αποκόρωνα 2 για την παράταξη του δημάρχου κι ένας για τον Σγουράκη, για την Κίσαμο ένα για τον Σταθάκη δυο για το δήμαρχο, Κάντανος 2 για το δήμαρχο και τέλος σε Σφακιά και Γαύδο έναν σε κάθε δήμο.

Στο Ρέθυμνο 18 εκλέκτορες, από τους οποίους οι 10 για την πρωτεύουσα του νομού. Από αυτούς τους 5 θα στείλει η παράταξη Μαρινάκη, 3 ο Νίνος κι από έναν οι Κρεβετζάκης και Βουρβαχάκης.

Στο Μυλοπόταμο 2 ο Κόκκινος κι έναν ο Παπακωνσταντής, Άγιος Βασίλειος και Αμάρι 2+ 2 για τους δύο δημάρχους Ταταράκη και Μουρτζανό και τα Ανώγεια έναν η παράταξη Κεφαλογιάννη.

Τέλος για τους 16 του Λασιθίου: 6 ο Άγιος Νικόλαος ( Ζερβός 2+1, Κοκκίνης 2 Ανδριώτης 1) Σητεία 4 ( Ζερβάκης 1+1, Κουρουπάκης 1, Καραμανωλάκης 1) Ιεράπετρα 5 ( Καλαιτζάκης 2+1, Πετράς 1, Πανταζής 1) και Οροπέδιο έναν από την παράταξη του δημάρχου!

125 εκλέκτορες λοιπόν βγάζουν Πρόεδρο! Ποιον; Κοντός ψαλμός αλληλούια!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ