ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Micro μ Festival 2019

0

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (www.kinler.gr) παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο, το International Micro μ Festival. Πρόκειται για ένα ετήσιο διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, όπου μοναδικός κριτής είναι το κοινό. Ο σχεδιασμός του φεστιβάλ περιλαμβάνει την ταυτόχρονη διεξαγωγή του στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού κάθε φθινόπωρο. Στόχο του φεστιβάλ αποτελεί η διάδοση της ταινίας μικρού μήκους και η προβολή της αξιόλογης δουλειάς νέων Ελλήνων κινηματογραφιστών του είδους στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό.

Το International Micro μ Festival διοργανώνεται φέτος για πρώτη φόρα στο Ρέθυμνο από την Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου (ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ) σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ» που ιδρύθηκε στην Αθήνα με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση κάθε δράσης πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Το ελληνικό διαγωνιστικό μέρος των ταινιών μικρού μήκους θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού προσκαλώντας το κοινό να ψηφίσει την αγαπημένη του ελληνική ταινία μικρού μήκους, η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα την ίδια βραδιά σε απευθείας συνδέσεις με όλες τις πόλεις.

Στο Ρέθυμνο, οι προβολές των δεκαπέντε ταινιών μικρού μήκους θα γίνουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 18:30 στο «Κέντρο Βυζαντινών Τεχνών Ρεθύμνου» (Εθνικής Αντιστάσεως 84). Η συνολική διάρκεια προβολής των ταινιών θα είναι περίπου τρεισήμισι ώρες.

Οι δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στις 12 Οκτωβρίου 2019 στο διαγωνιστικό μέρος του International Micro μ Festival 2019 διεκδικώντας την προτίμηση του κοινού είναι οι εξής (αλφαβητικά):

«Ave Eva» της Oliwia Twardowska

«Birds With No Legs » του Παύλου Σταμάτη

«Chopper » του Γιώργου Καψανάκη

«Heat Wave» του Φωκίωνα Ξένου

«Muffin » του Daniel Bolda

«One Day One Fly» του Πέτρου Νιαμονιτάκη

«Phalaenopsis Alba» της Γεωργίας Μ. Σωτήρχου

«Springtime Rest» του Γιάννη Ζαφείρη

«Η Ιστορία Του Γιάννη» της Βούλας Γερμανάκου Κοψίνη

«Ιφιγένεια: Όχι Πια Δάκρυα» του Γιώργου Γεωργακόπουλου

«Mila» του Ανδρέα Βακαλιού

«Ονειρεύτηκα Τα Λευκά Χριστούγεννα » του Δημήτρη Γιαμλόγλου

«Όταν Ο Κωστής Συνάντησε Τη Μαίρη» της Σελήνης Παπαγεωργίου

«Τέταρτος Τοίχος» του Δημήτρη Γκότση

«Το Δάσος » της Λίας Τσάλτα

Περισσότερες πληροφορίες για το Micro μ Festival και τις ταινίες που θα προβληθούν, θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΚΙΝ.ΛΕ.Ρ. www.kinler.gr/micro-m-festival-2019

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ