ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αυτή είναι η Κρητικιά Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

0

Με σύνθημα «κανένα παιδί μόνο», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε σήμερα το κυβερνητικό σχέδιο για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και ανακοίνωσε ως Εθνική Συντονίστρια αυτού την Ηρακλειώτισα Ειρήνη Αγαπηδάκη την οποία είδαμε και στις φωτογραφίες με τον πρωθυπουργό.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι γνωστή στο Facebook για τις αναρτήσεις της. Εκεί έγραφε και γράφει για θέματα, προβληματισμούς και σκέψεις που ανέκυψαν εν μέσω κρίσης.

Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της «Προαγωγής και Αγωγής Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη Γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1979. Ξεκίνησε τις Σπουδές της στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης το 1998. Έλαβε μετεγγραφή από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης για το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών για κοινωνικούς λόγους, το 2002 και έλαβε το πτυχίο της Ψυχολογίας από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2007 με βαθμό «Λίαν Καλώς».

Εισήχθη στο Οργανωμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Προαγωγή και Αγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008- 2009 και έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο της Προαγωγής και Αγωγή Υγείας με βαθμό «Άριστα», το 2011. Έλαβε κατόπιν διαγωνισμού, το βραβείο υποτροφίας του Κληροδοτήματος Παπαδάκη για Μεταπτυχιακές Σπουδές.

Ήταν για τέσσερα χρόνια συνεργάτης του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής ΕΚΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και έχει παρουσιάσει ερευνητικές εργασίες σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε δεκαέξι (16) ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις στο πεδίο της Πρόληψης ψυχικών διαταραχών, της επιδημιολογίας των διαταραχών διάθεσης, της πολιτικής υγείας και της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, ενώ έχει συγγράψει κεφάλαιο στο βιβλίο «2009: Αγαπηδάκη Ε. «Ασθένεια και Διατήρηση της Ψυχικής Υγείας» στο «Πρώιμη Ανίχνευση Ψυχικών Διαταραχών στο Γενικό Πληθυσμό», των Μαρκουλάκη Ε., Τζινέρη Κοκκώση Μ., Πορτινού Σ., Τριανταφύλλου Ε., Χριστοδούλου Γ. (Επιμ. Εκδ) που εκδόθηκε από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής, το 2009 στην Αθήνα.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ