ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Αισιόδοξα για την Κρήτη τα μηνύματα του Λονδίνου

0

Πολύ αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από τη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου που άρχισε χθες. Οι προκρατήσεις από τη βρετανική αγορά για την Κρήτη είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι γεγονός που αντιμετωπίζεται πολύ θετικά από τους ανθρώπους του τουρισμού.

Ο Γιώργος Πελεκανάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, είπε στην “Π” ότι αφενός η ροή των προκρατήσεων είναι αυξημένη, αφετέρου οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορς αυξάνουν αισθητά τον αριθμό των τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι αποδυναμώνεται το Airbnb και ενισχύονται τα ξενοδοχεία.

“Για παράδειγμα” -είπε ο κ. Πελεκανάκης- “στις 200 αεροπορικές θέσεις οι 150 θα αφορούν ταξιδιώτες που έρχονται με τουριστικά πακέτα για διακοπές στην Ελλάδα και μόνο οι 50 θα αφορούν μεμονωμένους επιβάτες. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται και χαμηλότερο κόστος στην τιμή του πακέτου” σημείωσε.

Για αυξημένη ροή των κρατήσεων έκανε λόγο και ο εμπορικός διευθυντής της Aldemar Βασίλης Φραγκουλάκης σχολιάζοντας ότι κατά την εκτίμησή του το Brexit δεν θα επηρεάσει, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, τη διάθεση των Βρετανών που οργανώνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ