ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά: Ούτε ευρώ στον προϋπολογισμό 2020 για πιθανή δικαίωση από ΣτΕ

0

Μπορεί εκατομμύρια συνταξιούχοι να έχουν αποθέσει τις ελπίδες τους για να πάρουν τα αναδρομικά στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ωστόσο, ακόμα κι αν η εισήγηση είναι θετική, το... ταμείον είναι μείον. Στον προϋπολογισμό του 2020 που κατατέθηκε χθες Πέμπτη (21/11) στη Βουλή, δεν υπάρχει ουδεμία πρόβλεψη για αναδρομικά συνταξιούχων.

Κάτι που σημαίνει ότι αν κι εφόσον το ΣτΕ κρίνει υπέρ των συνταξιούχων, θα πρέπει να... ανακαλυφθεί άλλο κονδύλι για να αποπληρωθούν τα χρωστούμενα τα οποία θα πρέπει να καταβάλει το υπουργείο Οικονομικών. Οι δικαστές της Ολομέλειας καλούνται να αποφασίσουν για όλες τις λεπτομέρειες της επίμαχης υπόθεσης και για όλα τα χρονικά διαστήματα για τα οποία διεκδικούνται αναδρομικά.

Στην κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα βρεθεί προκειμένου να κριθεί οριστικά το ζήτημα των περικοπών κύριων και επικουρικών συντάξεων, δώρων και επιδομάτων με βάση το Μνημόνιο 2 του 2012, δηλαδή «τις περικοπές στις συντάξεις των ν. 4051/2012 και 4093/2012 και για την κατάργηση των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας».

Το ΣτΕ ορίζει πως όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις αναστέλλονται μέχρι να αποφασίσει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ