ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκπαιδευτική Εκδρομή σε κορυφαίες επιχειρήσεις των σπουδαστών του I.IEK Grant

0

Τη Παρασκευή 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκπαιδευτική εκδρομή της χρονιάς για τους σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ Grant. H Grant στη προσπάθεια της για διεύρυνση των γνώσεων των σπουδαστών και τη δημιουργία πολλαπλών και διαφορετικών ερεθισμάτων δημιούργησε αυτή τη φορά ένα μάθημα εκτός τάξης.

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές της ζαχαροπλαστικής και της μαγειρικής ξεκίνησαν την εκδρομή τους από τις Ελληνικές Φάρμες του κυρίου Λαζανάκη στις οποίες είδαν όλη τη γραμμή παραγωγής και συσκευασίας, τα μηχανήματα και τις εγκαταστάσεις, των προϊόντων στο χώρο των τροφίμων τυροκομικών προϊόντων και αλλαντικών και στη συνέχεια χωρίστηκαν. Στο  οινοποιείο ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ οι σπουδαστές της μαγειρικής είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διαφορετικές ποικιλίες κρασιών, να δουν από κοντά τη διαδικασία συσκευασίας και φύλαξης τους και τέλος τον τρόπο διανομής τους ενώ το τμήμα ζαχαροπλαστικής από την άλλη επισκέφτηκε ΤΑ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΑ του κυρίου Κυριακάκη όπου είχαν την ευκαιρία να δουν μία οικογενειακή επιχείρηση στην οποία δουλεύουν όλα τα αδέρφια σε διαφορετικούς τομείς(παραγωγής, πωλήσεων μέχρι και διαχείρισης ποιότητας) χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες με βάση το ελαιόλαδο για τη δημιουργία κατεψυγμένων προϊόντων. Οι σπουδαστές μπήκαν σε όλες τις φάσεις της παραγωγής, συσκευασίας, διακίνησης και τους ανέλυσαν τα μηχανήματα τον τρόπο λειτουργίας, τις πρώτες ύλες και ολόκληρη τη ροή της βιομηχανίας.

Οι σπουδαστές των τουριστικών κατευθύνσεων  χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες και επισκέφτηκαν τους επαγγελματικούς χώρους του ξενοδοχείου ATRION και KYRIAKAKIS TRAVEL  βλέποντας το εργασιακό περιβάλλον και πως λειτουργεί κάτω από συνθήκες εργασίας. Ενημερώθηκαν για στρατηγικές μάρκετινγκ και πωλήσεων καθώς και τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισης προσωπικού, πελατών και ειδικών περιπτώσεων.

Η Διεύθυνση του Ι.ΙΕΚ Grant καθώς και οι συνοδοί θέλουν να ευχαριστήσουν κάθε επιχείρηση ξεχωριστά για τη θερμή φιλοξενία των σπουδαστών και για την άψογη και αναλυτική παρουσίαση της δουλειάς και του τρόπου λειτουργείας τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ