ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο... πόλεμος της ταράτσας και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τις μολότοφ

0

Για το τριήμερο του Πολυτεχνείου προετοιμάζεται η ΕΛ.ΑΣ. με το βλέμμα στραμμένο στις ταράτσες των Εξαρχείων. Μετά τις πρόσφατες επιχειρήσεις σε ορμητήρια των αντιεξουσιαστών, οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι στέγες των σπιτιών στα Εξάρχεια θα λειτουργήσουν αυτή τη φορά ως βάση για τους ταραχοποιούς, κάτι που έχει συμβεί και κατά το παρελθόν.

Εξάρχεια - Φεβρουάριος 2018: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, κουκουλοφόροι που είναι ανεβασμένοι σε ταράτσες πολυκατοικιών, ανάβουν φωτιές.

Λίγο αργότερα στοχεύουν με μολότοφ και άλλα αντικείμενα τους αστυνομικούς που επιχειρούν στην περιοχή. «Επιχειρούσαμε με την ομάδα μου, μας εκσφενδόνιζαν αντικείμενα από τις ταράτσες και τραυματίστηκε συνάδελφός μου από παλέτα, εκσφενδόνισαν παλέτα», αναφέρει στο OPEN συνδικαλιστής αστυνομικός.

Νοέμβριος 2019: Νέα επίθεση των ΜΑΤ γίνεται από ταράτσα μετά την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ. Ομάδα νεαρών πετά σίδερα και πέτρες από ταράτσα πολυκατοικίας στα κεφάλια αστυνομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάντως, τον τρόπο δράσης των κουκουλοφόρων έχει καταγράψει από αέρος το drone της ΕΛ.ΑΣ. με θερμική κάμερα από τον Δεκέμβριο του 2014.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. και οι κίνδυνοι

Μάρτυρες των νεαρών που χρησιμοποιούν τις ταράτσες και τα μπαλκόνια ως ορμητήρια οι κάτοικοι των Εξαρχείων. «Τους προλάβαμε στην είσοδο, κρατούσαν μολότοφ, χύθηκαν κάτω οι μολότοφ, σφουγγαρίζαμε βενζίνες, μύριζε η πολυκατοικία βενζίνη για τρεις μέρες», σημειώνει κάτοικος των Εξαρχείων στο OPEN TV.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει ειδικό σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Δύο drones και ελικόπτερο θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την έγκυρη λήψη κατάλληλων αποφάσεων. «Το να επιχειρήσουμε εντός της πολυκατοικίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί δεν ξέρουμε το πώς θα εξελιχθεί», τονίζει ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ