ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο

0

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας έκλεισε τις πύλες της η 40η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού WTM London 2019, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Excel όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Η τουριστική αγορά εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης στον απόηχο της κατάρρευσης του Thomas Cook και της παρατεταμένης αβεβαιότητας όσον αφορά στο Brexit, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο η Κρήτη εμφανίζεται έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση της αγγλικής αγοράς για το 2020. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη η Κρήτη βρίσκεται στην πρώτη θέση της αγοράς, στα καλύτερα επίπεδα που ήταν ποτέ, ενδεχομένως αρχές Ιανουαρίου να έχει καλυφθεί το χαμένο έδαφος της Thomas Cook, δεδομένου ότι όλα τα γραφεία παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξεως του 12-14%, ενώ το 2020 για την Κρήτη θα κινηθεί στα ίδια νούμερα με την προηγούμενη χρονιά ή και λίγο καλύτερα, σύμφωνα και με την πρόβλεψη του Υπουργού Τουρισμού κου Χάρη Θεοχάρη για αύξηση της τάξεως του 3,00% για την Ελλάδα.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στοχευμένα για ακόμα μία χρονιά πραγματοποιώντας συναντήσεις με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία και OTAs (OnLine Travel agents), τηλεοπτικούς οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας, περιοδικές εκδόσεις υψηλού κύρους, δημοσιογράφους ταξιδίων κλπ., στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της για την προβολή της Κρήτης, φιλοξενώντας επίσης στο περίπτερό της πλήθος συναντήσεων κρητικών επιχειρηματιών του τουρισμού.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της έκθεσης η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργάνωσε με τον οργανισμό πολιτισμού Branding Heritage στο Μουσείο του Λονδίνου την Τρίτη 5 Νοεμβρίου την επιτυχημένη εκδήλωση «Σύγχρονοι Μινωίτες: Ο Κρητικός πολιτισμός, πηγή έμπνευσης» (Contemporary Minoans: Cretan culture, source of inspiration) με τη συμμετοχή εξαίρετων ακαδημαϊκών και καλλιτεχνών, με στόχο την ανάδειξη της διαχρονικής επιρροής του Μινωικού πολιτισμού στη σύγχρονη δημιουργία.

Τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις πλαισίωσαν έργα αξιόλογων καλλιτεχνών, μεταξύ άλλων της διεθνούς φήμης Ελληνίδας σχεδιάστριας Μαίρης Κατράντζου η οποία συμμετείχε ως ομιλήτρια, καθώς και της Σοφίας Κοκοσαλάκη, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή και στην οποία ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση.

Την εκδήλωση, την οποία χαιρέτησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Κώτσογλου, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Δημήτρης Φραγκάκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα, η κα Στέλλα Κοκοσαλάκη, μητέρα της εκλιπούσης Σοφίας Κοκοσαλάκη, καθώς και δημοσιογράφοι από βρετανικά και ελληνικά ΜΜΕ.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κος Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε ότι: «Το Λονδίνο, μια από τις Εκθέσεις που μαζί με το Βερολίνο χαρακτηρίζεται ως Χρηματιστήριο του Τουρισμού, αντιμετωπίσθηκε αρχικά με σκεπτικισμό λόγω των δύο βασικών δεδομένων της αγοράς, του Brexit και της χρεοκοπίας της Thomas Cook. Παρόλα αυτά, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, δημιουργώντας νέες, ισόρροπες βάσεις που δείχνουν τη δυναμική του Κρητικού και κατ’ επέκταση του Ελληνικού Τουρισμού. Θα συνεχίσουμε την επιθετική πολιτική μας στην προβολή του προορισμού, αλλά πλέον έχουμε την πεποίθηση ότι τα κενά θα καλυφθούν με αποτελεσματικότητα και θα είναι μια ακόμα χρονιά με θετικό πρόσημο για την Κρήτη.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ