ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Microsoft πειραματίστηκε με τετραήμερη εργασία και είδε 40% αύξηση στην παραγωγικότητα

0

Το trend της σκληρά εργαζόμενης Ιαπωνίας η οποία πασχίζει να εξισορροπήσει εργασία και προσωπική ζωή αποφάσισε να ακολουθήσει η Microsoft, δοκιμάζοντας τετραήμερη εργασία για τους υπαλλήλους της εκεί, δίνοντάς τους μία έξτρα μέρα ξεκούρασης. Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου λοιπόν και για 5 εβδομάδες, οι 2.300 υπάλληλοι της Microsoft στην Ιαπωνία εργαζόντουσαν από Δευτέρα έως και Πέμπτη ενώ ξεκουραζόντουσαν για ένα τριήμερο. Οι ημέρες αδείας τους δεν επηρεάστηκαν από αυτήν την αλλαγή.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, αφού η αποδοτικότητα των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 40%. Αυτό σημαίνει πως ενώ οι υπάλληλοι εργαζόντουσαν για μία μέρα λιγότερο, η εργασία που παρήγαγαν ήταν περισσότερη από μία μέρα.

Τα θετικά αποτελέσματα όμως δε σταματούν εδώ. Μέσα στον Αύγουστο παρατηρήθηκαν 25% λιγότερες μέρες άδειας. Μειώθηκαν και τα κόστη για την εταιρία, αφού καταναλώθηκε 23% λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα και εκτυπώθηκαν 59% λιγότερες σελίδες. Το 92% των εργαζομένων δήλωσαν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από αυτήν την αλλαγή. Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν από την Microsoft η οποία υποσχέθηκε πως θα επαναλάβει το πείραμα. Έως τότε, οι υπάλληλοι επέστρεψαν στην κανονική πενταήμερη εργασία τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ