ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Neuralink του Elon Musk θέλει να θεραπεύσει αυτισμό και σχιζοφρένεια

0

Ο Elon Musk υποστηρίζει πως η Neuralink, η οποία ασχολείται με την νευρωνική τεχνολογία, θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια και ο αυτισμός.

Στο τελευταίο podcast του Lex Fridman που ονομάζεται Artificial Intelligence, ο CEO της Tesla και SpaceX απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της Neuralink αλλά και για το ποιος είναι ο βασικός στόχος της εταιρείας με το chip Τεχνητής Νοημοσύνης το οποίο θα μπορούσε να εμφυτευτεί στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου για να καταγράψει την εγκεφαλική του δραστηριότητά και εν τέλει να μπορέσει να την αναπαράγει.

Σύμφωνα με τον Elon Musk η Neuralink θα μπορούσε να δώσει λύση σε αρκετές ασθένειες που σχετίζονται με τον εγκέφαλο. Θα μπορούσε να βοηθήσει με τον αυτισμό, τη σχιζοφρένεια ή ακόμη και την απώλεια μνήμης. Πολύς κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα με τη μνήμη του καθώς μεγαλώνει ενώ άλλοι ξεχνούν ακόμη και τα ονόματα των παιδιών τους. Η Neuralink επισημαίνει ο Elon Musk, θα μπορούσε να βοηθήσει.

Βέβαια σύμφωνα με τον αγγλικό εθνικό φορέα που ασχολείται με τον αυτισμό, αυτός δεν μπορεί να θεραπευτεί αφού δεν πρόκειται για ασθένεια. Ενώ όσο αφορά τη σχιζοφρένεια αυτή καταγράφεται ως σοβαρή ψυχική διαταραχή, από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

Ο Musk ίδρυσε τη Neuralink το 2016 και κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργία της, δεν γνώριζε κανείς ποιες ακριβώς ήταν οι ασχολίες της. Φέτος τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Τον περασμένο Ιούλιο κυκλοφόρησαν ένα πολυσέλιδο έγγραφο στο οποίο μιλούσαν για κατασκευή chip που θα μπορούσε να εμφυτευθεί στον εγκέφαλο, με τον Musk να δηλώνει πως ήδη έχουν αρχίσει οι δοκιμές σε πιθήκους.

Ο Musk έχει αναφέρει ακόμη πως η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να θεραπεύσει παθήσεις νευρολογικής φύσεως όπως το Alzheimer και το Parkinson’s. Είπε επίσης στον Fridman ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και σε βλάβες στον εγκέφαλο ή στο νωτιαίο μυελό. Αλλά ο βασικός στόχος της Neuralink είναι να συνδυάσει την ανθρώπινη συνείδηση με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Όπως λέει το μεγάλο αφεντικό της Tesla, δεν θα γίνουμε ποτέ εξυπνότεροι από έναν υπερ-υπολογιστή, οπότε ας βάλουμε έναν υπερ-υπολογιστή να σκέφτεται για εμάς.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ