ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: 16χρονος σκότωσε δύο συμμαθήτριές του ανήμερα των γενεθλίων του και αυτοκτόνησε

0

Μόλις 16 δευτερόλεπτα πέρασαν χθες από την στιγμή που ένας μαθητής στην Καλιφόρνια έβγαλε ένα ημιαυτόματο 45αρι πιστόλι από το σακίδιό του στην αυλή του σχολείου του και το άδειασε, σκοτώνοντας δύο συμμαθητές του και τραυματίζοντας άλλους τρεις, προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.

Η αστυνομία που ερευνά το νέο αυτό επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο στις ΗΠΑ, το οποίο σημειώθηκε χθες το πρωί στο Λύκειο Σόγκους στην Σάντα Κλαρίτα, μια κοινότητα που βρίσκεται περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες, δηλώνει ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει το κίνητρο του δράστη.

Η αστυνομία, η οποία δεν έχει αποκαλύψει το όνομά του, διευκρίνισε μόνον ότι αυτός είχε χθες γενέθλια και έκλεινε τα 16.

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο 16χρονος φύλαγε χθες την τελευταία του σφαίρα για τον εαυτό του και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εκπρόσωπος του Providence Holy Cross Medical Center, ενός νοσοκομειακού κέντρου στο Μίσιον Χιλς, στην Καλιφόρνια, δήλωσε παράλληλα ότι σήμερα το πρωί η κατάσταση δύο κοριτσιών ηλικίας 14 και 15 ετών, που διακομίσθηκαν χθες εκεί, κρινόταν καλή και σταθερή.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τη διεύθυνση του νοσοκομείου Henry Mayo στην Σάντα Κλαρίτα, ένας 14χρονος που νοσηλεύτηκε μετά το περιστατικό έχει πάρει εξιτήριο, ενώ άλλοι 2 μαθητές που είχαν διακομισθεί εκεί πέθαναν.

Σήμερα το πρωί δεν είχαν αποκαλυφθεί τα ονόματα των τραυματιών και των νεκρών, παρά μόνον είχε διευκρινιστεί ότι οι δύο μαθητές που έχασαν τη ζωή τους ήταν ένα 16χρονο κορίτσι και ένα 14χρονο αγόρι.

Ο Κεντ Ουίτζενερ, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, δήλωσε ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τον ύποπτο να στέκεται χωρίς να κινείται και να ανοίγει πυρ, να πυροβολεί διαδοχικά τα θύματά του πολύ γρήγορα, προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του.

Το επεισόδιο αυτό στο Λύκειο Σόγκους έφερε στη μνήμη άλλες επιθέσεις με όπλα σε αμερικανικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο Πάρκλαντ στη Φλόριντα τον περσινό Φεβρουάριο, όταν ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 ανθρώπους με τουφέκι εφόδου.

Η σημερινή επίθεση είναι το 85ο επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώνεται σε σχολικούς χώρους από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το Everytown, μια ομάδα ακτιβιστών που αγωνίζονται για να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι περί οπλοκατοχής. Φέτος είναι επίσης η 20ή επέτειος από τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν του Κολοράντο, όπου δύο έφηβοι σκότωσαν 12 μαθητές και έναν καθηγητή και τραυμάτισαν άλλους 20 ανθρώπους, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης έδρασε μόνος του, ενώ επιθεωρητές της που πήγαν στο πατρικό του μετά το περιστατικό και απέκλεισαν τον δρόμο, δήλωσαν στη συνέχεια ότι δεν βρήκαν εκεί στοιχεία που να δείχνουν ότι εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Ένας γείτονας, που κατονομάζεται ως ο νοσηλευτής Τζάρεντ Άξεν, δήλωσε ότι ο ύποπτος έδειχνε να είναι εσωστρεφής και λυπημένος και ότι είχε μάλλον πέσει σε μελαγχολία μετά την απώλεια του πατέρα του από καρδιακή προσβολή τον Δεκέμβριο του 2017.

"Θα έλεγα ότι πονούσε και δεν μπορούσε να ζητήσει βοήθεια", δήλωσε ο Άξεν για τον ύποπτο, ο οποίος ήταν αθλητής του στίβου στο σχολείο, συμμετείχε στους προσκόπους και του άρεσαν οι υπαίθριες δραστηριότητες και να πηγαίνει εκδρομές για κυνήγι με τον πατέρα του.

Ο δράστης είναι μιγάς, η μητέρα του κατάγεται από την Ιαπωνία και ο πατέρας του ήταν λευκός, ενώ έχει μια μεγαλύτερη αδελφή, η οποία έγινε νοσηλεύτρια και μετακόμισε.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία όσον αφορά το πού βρήκε το όπλο.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ