ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καταδικάστηκε για τον εμπρησμό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ο 48χρονος Ρεθεμνιώτης

0

Σε δύο χρόνια και τρεις μήνες καταδικάστηκε ο 48χρονος Ρεθεμνιώτης για τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο τον Σεπτέμβρη του 2017.

Ειδικότερα, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων τον έκρινε ένοχο για τον εμπρησμό και την φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ αθώωσε τον δεύτερο κατηγορούμενο, που δικαζόταν για συνέργεια στην ίδια υπόθεση.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος,σήμερα, Ρεθεμνιώτης, είναι ένας από τους καταδικασθέντες για την συμμετοχή του στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, έναν μήνα πριν την απελευθέρωση του επιχειρηματία, ενώ την εποχή εκείνη ο κατηγορούμενος ήταν ενεργό μέλος συλλόγου κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν επιχειρήθηκε να γίνει κατάσχεση της περιουσίας ενός καταστηματάρχη στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου από εκπρόσωπο αμερικανικής εταιρίας, ο οποίος είχε εξαγοράσει το δάνειό του.

Στο σημείο υπήρξε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και του εκπροσώπου της εταιρίας, παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Λίγη ώρα μετά το επεισόδιο, ξέσπασε φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο  Ρεθύμνου όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό των γραφείων ενώ αμέσως είχε γίνει σαφές πως επρόκειτο για εμπρηστική επίθεση αφού η πόρτα των γραφείων βρέθηκε σπασμένη και στο εσωτερικό πετάχτηκε εύφλεκτο υγρό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ