ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Καυτός Νοέμβριος για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με φόντο τον ΒΟΑΚ

0

Σε σοβαρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, που η πατρότητα του αποτελεί πλέον μήλο της Έριδος.

Μπορεί τα προβλήματα που παρατηρούνται στο Βόρειο Οδικό Άξονα να είναι πάρα πολλά, μπορεί οι αποκαταστάσεις των ζημιών από την περυσινή κακοκαιρία να μην έρχονται λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, ωστόσο ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία έχουν μπει σε έναν μεγάλο αγώνα πλειοδοσίας επί του έργου.

Τα δύο κόμματα μάλιστα, έχουν μετατρέψει άτυπα μέσα στα επιτελεία τους, το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα σε θέμα ύψιστης σημασίας, το οποίο όμως δεν “σηκώνουν” ακόμα επικοινωνιακά, αφού υπάρχουν πολλά θέματα επικαιρότητας για να τρέξουν, ανάμεσα στα οποία και η πολύκροτη υπόθεση της ανακριτικής για τη Novartis.

Ο Νοέμβριος όμως που μπήκε χθες αναμένεται “καυτός” σε σχέση με τον Βόρειο Οδικό Άξονα, αφού θα ανέβει πολύ ψηλά στην ατζέντα, λόγω των επικείμενων εξελίξεων. Κατ’ αρχάς, Κώστας Καραμανλής και Γιάννης Κεφαλογιάννης έχουν ανακοινώσει την κάθοδο τους στην Κρήτη προκειμένου να αναγγείλουν όλες τις εξελίξεις για τον Βόρειο Οδικό Άξονα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα αναγγείλουν παράλληλα και μια σειρά από έργα οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την Κρήτη, θέλοντας να δείξουν πως υπάρχει και σχέδιο, αλλά και προγραμματισμός.

Αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων ωστόσο, που για τη Νέα Δημοκρατία είναι παιχνίδι ουσίας, θέλει να αποδομήσει ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέπτεται το επόμενο διάστημα την Κρήτη, για να ολοκληρώσει μια περιοδεία που άφησε στη μέση λόγω ψήφισης του Αναπτυξιακού. Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του επεξεργάζονται το σενάριο καθόδου μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο με τις πιθανότερες ημερομηνίες να κυμαίνονται μεταξύ 15 και 17 Νοεμβρίου.

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα πάντως και την παρουσία Χαρδαλιά στην Κρήτη, που ουσιαστικά παραδέχθηκε τα πολλαπλά προβλήματα γραφειοκρατίας ως προς την εξέλιξη των έργων, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του, ενώ θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως θα ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για ανεπάρκειες και καθυστερήσεις. Σαφώς ο πρώην πρωθυπουργός θα κάνει αναφορές και στους κόμβους Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας που ξεμπλόκαραν μόλις προχθές ουσιαστικά, αλλά και στο πλήθος των ζημιών κυρίως σε Χανιά που δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Εκτός όλων αυτών βέβαια, σε εκκρεμότητα παραμένει και η ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, την οποία το υπουργείο δεν απάντησε δύο συνεχόμενες φορές και πλέον έχει το χαρακτήρα επίκαιρης ερώτησης που θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Αν ο Υπουργός δεν έχει κατέβει στην Κρήτη ως τότε (κάτι που θεωρείται σχεδόν απίθανο, αφού θα είχε ανακοινωθεί ενδεχομένως ήδη), τότε οι πρώτες απαντήσεις για τον περίφημο νέο ΒΟΑΚ δεν θα δοθούν στην Κρήτη, όπως ήθελε η κυβέρνηση, αλλά στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως και να έχει πάντως, το δεδομένο είναι πως η Κρήτη απολαμβάνει των χειρότερων οδικών υπηρεσιών σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, θρηνεί δεκάδες θύματα σε ετήσια βάση κι ακόμα τα δεδομένα έχουν μείνει σε επίπεδο εξαγγελιών και πολιτικών αντιπαραθέσεων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ