ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρητικιά το πρόσωπο «κλειδί» για τις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ελλάδα

0

Αναζητώντας την ακαδημαϊκή και παράλληλα, την επαγγελματική της αποκατάσταση στο χώρο των οικονομικών και των δημοσίων σχέσεων, αποχωρίζεται μόλις στα 20 χρόνια της την Κρήτη.

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα της από την Αθήνα, αποφασίζει να μετακομίσει οικογενειακώς στην Κίνα και συγκεκριμένα στο Πεκίνο. Ο λόγος, για την Κρητικιά, με καταγωγή από το Ηράκλειο, Πελαγία Καρπαθιωτάκη, το όνομα της οποίας φιγουράρει τις τελευταίες εβδομάδες, σε Κινεζικά και Ελληνικά δημοσιεύματα, με φόντο την «ποθητή» για πολλούς ενδυνάμωση, των Ελληνοκινεζικών σχέσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της «ΚΡΗΤΗ TV», μιλάει για την «καρμική» σχέση που δημιουργήθηκε το 2011, μεταξύ της ίδιας και της Κινεζικής Δημοκρατίας, με αφορμή τα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ημέρες του Φεβρουαρίου του 2011 και την μεταφορά χιλιάδων Κινέζων υπηκόων από την Λιβύη στην Κρήτη και από την Κρήτη στο Πεκίνο.

Αναφέρεται στο «μικρόβιο» με την επιχειρηματικότητα και την έρευνα, καθώς και με το ακαδημαϊκό κομμάτι, που την βοήθησαν να εδραιωθεί στην Κίνα, έως ότου προκύψει η συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό επικοινωνίας κινηματογράφου και τηλεόρασης «Intercontinental Communication Center».

Πλέον, η Πελαγία Καρπαθιωτάκη χαρακτηρίζεται ως το πρόσωπο «κλειδί» που δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ, όχι μόνο της Ελλάδας και της Κρήτης, αλλά ακόμα και του ομίλου της «ΚΡΗΤΗ TV» με την Κινεζική Δημοκρατία.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα:

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ