ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

ΟιΝοτικά Αθήνας: Τα κρασιά της Κρήτης έδωσαν ξανά το δυναμικό παρόν στην Πρωτεύουσα

0

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι οινοποιοί της Κρήτης βρέθηκαν στην Αθήνα με την έκθεση Kρητικού Kρασιού ΟιΝοτικά. Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στέφθηκε για άλλη μια φορά με μεγάλη επιτυχία.

26 οινοποιοί από όλη την Κρήτη συνάντησαν το οινόφιλο κοινό και τους επαγγελματίες του κλάδου στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού τους στην Πρωτεύουσα. Οι εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από 250 ετικέτες κρασιών, να συνομιλήσουν με τους οινοποιούς και να γνωρίσουν από κοντά τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης, τα κρασιά της νέας σοδειάς, αλλά και σπάνιες και πειραματικές οινοποιήσεις.

Παράλληλα με την έκθεση οργανώθηκαν σεμινάρια γευσιγνωσίας για το Λιάτικο και το Ασύρτικο της Κρήτης, με την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη. Η Κρητική Διατροφή έδωσε κι αυτή το παρόν με ένα σεμινάριο για τις κρητικές γεύσεις και το συνδυασμό πιάτων με κρασί από την Cookpad και τον Κώστα Προβατά DipWSET.

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν νέα προϊόντα του οινικού κλάδου από τους χορηγούς της έκθεσης, να δοκιμάσουν κρητικά τυριά από τους Μύλους Κρήτης και παξιμάδια από την εταιρεία Χιωτάκης και να περιηγηθούν νοητά στους Δρόμους Κρασιού της Κρήτης μέσα από πλούσιο έντυπο υλικό για τον οινοτουρισμό. Στον χώρο της έκθεσης λειτούργησε πωλητήριο κρασιών με επιλεγμένες ετικέτες σε ειδικές για την ημέρα τιμές. Τέλος, 13 τυχεροί επισκέπτες κέρδισαν αντίστοιχες φιάλες Magnum που προσέφεραν οι οινοποιοί στις ανά ώρα κληρώσεις. Οι επισκέπτες, επίσης, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα κλωνικής επιλογής CloSeViVa που διενεργείται στα πλαίσια της δράσης Ερευνώ, Δημιουργώ, Καινοτομώ και επιδιώκει να επιτύχει την απομόνωση κλώνων από τις σημαντικότερες Ελληνικές ποικιλίες, που παρουσιάζουν ιδιαίτερα φυτοϋγειονομικά και φαινοτυπικά χαρακτηριστικά. Το εν λόγω πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την έκθεση επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων φορέων ο Υφυπουργός Υποδομών και  Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Ο κ. Κεφαλογιάννης συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς εκφράζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον φετινό τρύγο, καθώς και ο ίδιος είναι από το Ρέθυμνο, όπου και εκλέγεται. Κατά την παρουσία του στην έκθεση δήλωσε: "Ο οινοπαραγωγικός πλούτος της Κρήτης είναι μεγάλος και το κρητικό κρασί έχει μια συνεχή ανοδική πορεία και στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή αγορά. Οι οινοπαραγωγοί της Κρήτης κάνουν εξαιρετική δουλειά, αναδεικνύοντας τις κρητικές ποικιλίες και τις οινοτουριστικές διαδρομές του νησιού μας. Στηρίζουμε την προσπάθεια του ελληνικού κρασιού, το οποίο αποτελεί σπουδαίο πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό".

Τέλος, ο Νίκος Δουλουφάκης, Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου ανέφερε: "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη φετινή εκδήλωση στην Αθήνα που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο επισκεψιμότητας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας επισκέφτηκε, δοκίμασε κρητικό κρασί και συμμετείχε στις δράσεις μας. Ευχαριστούμε και την Περιφέρεια Κρήτης που στάθηκε και αυτή την φορά δίπλα μας και φυσικά τους χορηγούς μας που στηρίζουν την έκθεση κάθε χρόνο. Η παρουσία μας στην πρωτεύουσα, παραμένει σταθερή και βλέπουμε ότι το κρητικό κρασί ανεβαίνει στις προτιμήσεις του Αθηναϊκού κοινού. Στόχος μας κάθε χρόνο να προσφέρουμε διαφορετική εμπειρία στο οινόφιλο κοινό και στους επαγγελματίες."

Μεγάλος χορηγός της έκθεσης ήταν η εταιρία GS Label Press. Την έκθεση υποστήριξαν οι χορηγοί: Astron Chemicals, Cork Hellas, Metalux, Κ-ΕΝ, Κοροπούλης, Oinoline και Νερά Ζαρός.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η εταιρεία Grapefool.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το περιοδικό Αγρόκτημα, το Wine Trails, η Agronews, η Ύπαιθρος Χώρα, το περιοδικό Vol% Drinks, η Cookpad, το The Crunchy Grape, το 750ml, το Wine Style και το D-Files.

Το επόμενο οινικό ραντεβού της Κρήτης στην Αθήνα, είναι τον Μάρτιο του 2020 στο Οινόραμα!

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό θα βρείτε στα social media και στην ιστοσελίδα www.winesofcrete.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ