ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παραιτήθηκε από το ΜΕΡΑ25 ο Γιώργος Ταταράκης

0

Την απομάκρυνση του από το κόμμα ΜΕΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη ανακοίνωσε ο Ρεθεμνιώτης Γιώργος Ταταράκης, υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές.

Στην ανακοίνωση του με τίτλο: «Ο (πολιτικά) αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»… Εξαιρούνται οι, του ΚΚΕ και εκείνοι που στις φλέβες τους κυλά… μπλε αίμα» σημείωσε τα εξής:

"Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, την προσωπική άποψη που εξέφρασα στον τοίχο μου στο Φ/Β και τη θέση στήριξης που πήρε δημόσια ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 για την κινηματική δράση των στελεχών του κόμματος… έπιασα τον εαυτό μου να είναι εκτός κομματικής γραμμής.

Και επειδή δεν μου αρέσει η απόρριψη-διαγραφή, όπως και σε κανένα υποθέτω, σπεύδω να ανακοινώσω την οικειοθελή απομάκρυνση μου από το ΜέΡΑ25, ως συνοδοιπόρος του και πρώην υπ. βουλευτής του στην Περιφέρεια Ρεθύμνου.

Συνεχίζω να εκτιμώ την οικονομική προσέγγιση του Γιάνη Βαρουφάκη, ως Οικονομολόγου αναλυτή, για όσα δεινά μας συμβαίνουν από το 2010, υπαιτιότητι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καθώς και την άποψη του ότι απαιτείται μια ριζοσπαστική Υπεύθυνη πολιτική Ανυπακοή για να σπάσουμε τα δεσμά της χρεοδουλοπαροικίας μας, νομοθετώντας μονομερώς μέτρα όπως: άμεση μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων στο 1,5%, αναδιάρθρωση του μη βιώσιμου χρέους μας συνδέοντας το με ρήτρα ανάπτυξης κ. .α

ΑΛΛΑ

με βρίσκει διαμετρικά αντίθετο η διαμορφούμενη αντιπολιτευτική δράση του ΜέΡΑ25, ως «υπεύθυνης» ελληνικής αντιπολίτευσης.

Μου δημιουργείται δε η εντύπωση ότι προσπαθούμε να ανταγωνιστούμε σε πρακτικές το ΣΥΡΙΖΑ του 2014 δημιουργώντας κλίμα υποδοχής, κυρίως, «πολιτικών προσφύγων» του αριστερού χώρου όταν η Ιδρυτική Διακήρυξη απευθυνόταν σε μια «ευρεία συμμαχία δημοκρατών της Αριστεράς, της Οικολογίας και του Φιλελευθερισμού…».

Εύχομαι στους πρώην συνοδοιπόρους μου, καλή στρατιά μέχρι το συνέδριο και εύχομαι να τερματίσουν σε αυτό δημοκράτες της «ευρείας συμμαχίας» κι όχι της «στενής συμμαχίας» για να μην επαναληφθούν τα χτυποκάρδια των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Προσωπικά θα ξαναγυρίσω στον πολιτικό καναπέ μου, αναλογιζόμενος ότι το «δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»…ή σε ελεύθερη Κρητική απόδοση «άπου καεί στη κολοκύθα, φυσά και το γιαούρτι»"

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ