ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου

0

Tρίωρη στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν το πρωί οι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων αλλά και απλοί πολίτες του Ρεθύμνου, που ανησυχούν για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, το οποίο παρουσιάζει κενά σε σειρά από θέσεις εργασίας.

Ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου καθώς και η Ένωση Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, επισήμαναν και σήμερα την δύσκολη καθημερινότητα στο νοσηλευτικό ίδρυμα που αποψιλώνεται διαρκώς, τονίζοντας πως οι περισσότερες κλινικές είναι στο όριο ενώ άλλες σταδιακά κλείνουν.

Στόχος των σημερινών κινητοποιήσεων ήταν η γνωστοποίηση στους πολίτες του Ρεθύμνου των προβλημάτων που σχετίζονται με την υποστελέχωση πολλών τμημάτων του νοσοκομείου και την πίεση προς το Υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική περιφέρεια για ανεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα. Οι γιατροί ζητούν την άμεση και κατά προτεραιότητα προκήρυξη των 15 μόνιμων οργανικών θέσεων γιατρών που είναι κομβικές για τη λειτουργία πολλών τμημάτων, την άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης του νοσοκομείου με προσωρινό προσωπικό και την εξασφάλιση των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ