ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προβλήματα υδροδότησης στην κοινότητα των Έρφων

0

Περισσότερο από μια δεκαετία κάτοικοι της κοινότητας Έρφων, αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των διακοπών και της θολότητας του νερού ύδρευσης και παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα προς τη ΔΕΥΑΡ, το πρόβλημα παραμένει και διαιωνίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Σοφία Παπαδάκη, κάτοικος των Έρφων, αναφερόμενη στο πρόβλημα που υπάρχει και που επηρεάζει μια ολόκληρη γειτονιά, τονίζει: «Το σπίτι μου καθώς και τα σπίτια των δέκα γειτόνων μου, βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από το χωριό και συγκεκριμένα στην περιοχή «Δρακώνα». Αποτέλεσμα αυτού, είναι ν’ αντιμετωπίζουμε, προβλήματα υδροδότησης που αφορούν τόσο στις συχνές διακοπές, όσο και στη θολότητα του νερού που τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών μας».

Η ίδια, αφού τόνισε ότι πρόκειται για ένα άλυτο πρόβλημα που υπερβαίνει τη δεκαετία, ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσπαθήσει με διάφορους τρόπους, να δώσουν οριστική λύση, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει αποτέλεσμα. «Έχουμε αλλάξει τα λάστιχα, έχουμε αλλάξει το ύψος των σωληνώσεων, έχουμε κάνει αιτήματα στη ΔΕΥΑΡ, έχουμε πληρώσει πολλές φορές από την τσέπη μας, αλλά το πρόβλημα παραμένει».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχω συναντήσει προσωπικά, τόσο στελέχη της ΔΕΥΑΡ όσο και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης, χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. Απλά μου βεβαιώνουν ότι η θολότητα υπάρχει όταν το νερό επιστρέφει μετά από διακοπή. Αυτό βέβαια, θα ήταν κατανοητό αν συνέβαινε σπάνια. Όμως εμείς, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε έχουμε διακοπή υδροδότησης είτε νερό «καφέ-κίτρινο», όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από τη τελευταία διακοπή την εβδομάδα που μας πέρασε».

Η κ. Παπαδάκη αναφερόμενη στη δεξαμενή που τροφοδοτεί το χωριό, είπε ότι εκτός από τους Έρφους, η συγκεκριμένη δεξαμενή τροφοδοτεί και το διπλανό χωριό τα Σκουλούφια, «με αποτέλεσμα όταν η κατανάλωση είναι υψηλή, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το νερό είτε να μη φτάνει σε μας, είτε να φτάνει βρώμικο».

Κλείνοντας η κ. Παπαδάκη υπογράμμισε: «Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε πρόσβαση σ’ ένα κοινωνικό αγαθό και η γειτονιά μας να ζει σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Και φυσικά δεν είναι λύση ν’ αγοράσουμε ντεπόζιτα όπως μας προτρέπει η ΔΕΥΑΡ. Οφείλουν να δώσουν λύση στο πρόβλημά μας, αφού πέρα από το ότι πρέπει να μας αντιμετωπίσουν ως ισάξιους δημότες, υπενθυμίζω ότι η λύση του προβλήματος αποτέλεσε και προεκλογική δέσμευση του κ. Μαρινάκη».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ