ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Απολογήθηκε στο νοσοκομείο για την θανατηφόρα βολή στον κυνηγό

0

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο αρμόδιος ανακριτής Ρεθύμνου, προκειμένου να απολογηθεί για την αιματοχυσία στο Μπαλί ο 45χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 49χρονο ναυτικό ενώ κυνηγούσε με τέσσερις φίλους.

Υπενθυμίζεται ότι θύμα και κατηγορούμενος ήταν συγχωριανοί και αυτό προσδίδει ακόμα πιο δραματικό τόνο στην όλη υπόθεση που απασχολεί τις Αρχές αλλά και την τοπική κοινωνία.

Επισήμως η ΕΛ.ΑΣ. μιλάει για διαπληκτισμό των δύο ανδρών με αφορμή τα κυνηγόσκυλα και για ανταλλαγή πυροβολισμών από τους οποίους έπεσε νεκρός ο 49χρονος ενώ τραυματίστηκε ο 45χρονος, ο οποίος μετά την απολογία του, όπως αναμενόταν κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Εμμένει στους αρχικούς ισχυρισμούς

Ο κατηγορούμενος, η κατάσταση της υγείας του οποίου σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται σοβαρή, δια του συνηγόρου του, επέμεινε στα όσα υποστήριξε από την πρώτη στιγμή.

Ότι δηλαδή το σκυλί του 49χρονου μπήκε στον χώρο του και επιτέθηκε σε δικό του ζώο και ότι ο ίδιος πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό.

Τότε - σύμφωνα πάντα με την γραμμή υπεράσπισης του κατηγορουμένου - εμφανίστηκε ο 49χρονος και φωνάζοντας «τους σκύλους θα σκοτώσεις;» πυροβόλησε τρεις φορές προς την πλευρά του κτηνοτρόφου. Ο 45χρονος αναφέρει ότι προσπάθησε να κρυφτεί και δέχτηκε τα πυρά του κυνηγού με αποτέλεσμα να πυροβολήσει μια φορά προς την πλευρά του, η οποία ήταν και η μοιραία!

Πάντα κατά τον συνήγορο υπεράσπισης, ο κτηνοτρόφος επανέλαβε ότι δεν ήξερε καν ποιος ήταν απέναντί του και όλα έγιναν πολύ γρήγορα, χωρίς να προηγηθεί διαπληκτισμός.

Ο κ. Βέρρας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι ένα τραγικό συμβάν μεταξύ δυο νέων ανθρώπων, συγχωριανών, οι οποίοι βρέθηκαν δίπλα δίπλα και ποτε κανεις δεν θα περίμενε να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Είναι ολοφάνερο ότι τα πραγματικά περιστατικά έτσι όπως τα περιέγραψε στην απολογία του ο δράστης συνάδουν πλήρως με τα ευρήματα της αστυνομικής προανάκρισης που διεξήχθη με άψογο τρόπο»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ