ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Εκπαιδευτικοί… εκπαιδεύονται στην οδική ασφάλεια

0

«Τρέχει» πρόγραμμα επιμόρφωσης - Η επιμόρφωση για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, ξεκινά τον Δεκέμβριο

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ανά την Κρήτη θα επιμορφωθούν στην οδική ασφάλεια, σε συνεργασία της Περιφέρειας με το ΕΛΜΕΠΑ και υπό την αναγνώριση του αρμόδιου υπουργείου.

Σε συνάντηση εργασίας στο Ρέθυμνο, αναλύθηκε ο τρόπος δράσης, μέχρι τις σχετικές μεγάλες εκδηλώσεις με βραβεύσεις που θα λάβουν χώρα την άνοιξη, με στόχο οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν δράσεις για το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα επιμόρφωσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «τρέχει» η περιφέρεια Κρήτης και μάλιστα με την αναγνώριση του αρμόδιου υπουργείου.

Βασικός εταίρος το εργαστήριο υγείας και οδικής ασφάλειας του ΕΛΜΕΠΑ που στόχο έχει να καταρτίσει κατάλληλα τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν κυκλοφοριακή αγωγή στην ώρα της ευέλικτης ζώνης. Δεν αποκλείεται δε, μέσα στα επόμενα χρόνια, το μάθημα να ενταχθεί στο κύριο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Πάνω από 200 εκπαιδευτικοί από όλο το νησί θα ξεκινήσουν την επιμόρφωσή τους από τον προσεχή Δεκέμβρη, έτσι ώστε να μάθουν πως θα υλοποιούν προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής στις τάξεις τους, ανάλογα με τις ανάγκες των ίδιων των μαθητών τους.

Το θεσμοθετημένο Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΕΛΜΕΠΑ, έχει σκοπό τη μελέτη των κοινωνικών προβλημάτων, καθώς και την προαγωγή της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας του γενικού πληθυσμού, ανάμεσα στους επιμέρους στόχους του εργαστηρίου είναι η διερεύνηση των συμπεριφορών διακινδύνευσης κατά την οδήγηση.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ