ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Δουρουντάκη - Θα ξαναγίνει η δίκη

0

Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία εφετών κατά της αποφασης που πάρθηκε

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας, ο κ. Περράκης αλλά και ο κ. Μαρκογιαννάκης, από την πλευρά της υπεράσπισης, η υπόθεση θα δικαστεί ξανά από μηδενική βάση καθώς ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία εφετών κατά της αθωοτικής απόφασης που πέρασε κατά πλειοψηφία από το Μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία (6 προς 1) αθώο τον 45χρονο καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης βρισκόταν σε άμυνα. Μειοψήφισε η πρόεδρος της έδρας, (συντασσόμενη με την πρόταση του Εισαγγελέα να κριθεί ο 45χρονος ένοχος κατά το κατηγορητήριο), υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία σε κατάσταση βρασμού. Επίσης, αθώοι κρίθηκαν τόσο ο 40χρονος αδελφός του βασικού κατηγορούμενου όσο και ο 32χρονος, ενώ στον 45χρονο επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών με αναστολή για την κατηγορία της οπλοφοριας.

Η δίκη θα γίνει από την αρχή, και θα αφορά στον βασικό κατηγορούμενο, τον 45χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενδέχεται να γίνει είτε το νέο ετος είτε και το 2021.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 70χρονος Πανττελής Δουρουντάκης από τα Σφακιά, είχε εξαφανιστεί απόγευμα Τετάρτης στις 7 Μαρτίου όταν την τελευταία φορά, πήγε στο κοπάδι του και από τότε δεν είχε δώσε σημεία ζωής ενώ παρά τις εξονυχιστικές έρευνες που έγιναν τις επόμενες ημέρες και στα Σφακιά αλλά και στον οδικό άξονα Αλικιανού – Σούγιας, όπου είχαν εντοπισθεί σήματα κινητού τηλεφώνου, δεν βρέθηκε ούτε ο ίδιος αλλά ούτε το αυτοκίνητό του.

Υπενθυμίζεται, οτι το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη, κεραία κινητής που βρίσκεται στα Σφακιά «έδειξε» σήμα από το ένα κινητό στην κατεύθυνση από Σφακιά προς Φραγκοκάστελλο, αλλά στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε. Επιπλέον, σε μεταγενέστερο χρόνο, υπήρξε σήμα από το άλλο του κινητό σε κεραία κινητής σε περιοχή του Πλατανιά και «έδειξε» μια κατεύθυνση από Πατελάρι προς Σούγια ωστόσο, ο ηλικιωμένος ήταν άφαντος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ