ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Σαν καλά… φιλαράκια

0

Εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία… Το διαπιστώσαμε την περασμένη εβδομάδα, όταν ήταν στη χώρα μας για επίσημη επίσκεψη ο Κινέζος Προέδρος Σι Τζινπίνγκ. Και εκεί συνέβη ότι θα ήταν σε κάποιους, δύσκολο να συμβεί ακόμα και στα πιο τρελά του όνειρα ή σκέψεις τους.

Στο επίσημο δείπνο λοιπόν που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του Κινέζου Προέδρου, την περασμένη Δευτέρα έγιναν όλα όσα αφορούν αυτό το κομμάτι. Φυσικά, δεν είμαστε ούτε οι πρώτοι, αλλά ούτε και οι μόνοι που το σχολιάζουμε.

Μόνο που εμείς το προσεγγίζουμε από τη λογική, ότι όλοι οι πολιτικοί, ανεξαρτήτου μανδύα, είναι ίδιοι… Λένε μεγάλα λόγια στον ελληνικό λαό για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του και να υφαρπάξουν την ψήφο του και στην ζωή τους, είναι… φιλαράκια μεταξύ τους. Οπότε οι κοκορομαχίες και τα σκληρά λόγια στη Βουλή είναι απλά για να φανατίζουν καλοπροαίρετους ανθρώπους.

Οι Κινέζοι λένε πως «μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις». Κι εδώ το πράγμα πάει γάντι, από όποια μεριά και αν το δει κανείς.

Φυσικά εδώ δεν πρόκειται για μία, αλλά για δεκάδες φωτογραφίες και μάλιστα μέσα στο προεδρικό μέγαρο. Εκεί παραβρέθηκαν εκτός των υπουργών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ο πρώην πρωθυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ήταν καλή αυτή η συνάντηση; Δεν ήμασταν εκεί και δεν μπορούμε να έχουμε προσωπική άποψη. Ίσως εντάσσονταν και στο πλαίσιο μιας φιλοξενίας που ενισχύει τη διεθνή πολιτική της χώρας. Και βέβαια ό κ. Τσίπρας ήταν εκεί επειδή από τον καιρό της δικής του διακυβέρνησης, άρχισαν να φτιάχνονται και να ενισχύονται αυτές οι σχέσεις με του Κινέζους.

Το ωραίο είναι ότι τους έβαλαν και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, ο Τσίπρας με τον Άδωνη Γεωργιάδη και σαν καλά φιλαράκια μίλησαν για αρκετή ώρα, έφαγαν, ήπιαν και σκόρπισαν πολλά χαμόγελα. Η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή, τόσο μάλιστα που ενώπιον του φωτογραφικού φακού, εκτυλίχθηκαν πολιτικές… περιπτύξεις.

Κάθισαν εκεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο... Την κενή καρέκλα κατέλαβε Κινέζος αξιωματούχος. Παρόλα αυτά, ο Άδωνης και ο Αλέξης συνέχισαν να μιλούν και να αστειεύονται. Και όλοι όσοι παρακολουθούσαν ζωντανά το γεύμα στο προεδρικό μέγαρο έμειναν, άναυδοι…

Μέχρι και τα ποτήρια τους ύψωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Ανάπτυξης, με τον Κινέζο αξιωματούχο ανάμεσά τους να παρακολουθεί μάλλον αμήχανος, την εύθυμη διάθεση των δύο Ελλήνων πολιτικών.

Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας κάποια στιγμή, πάντα με το χαμόγελο, είπε στον Πρωθυπουργό: «Πρέπει να  ομολογήσω ότι ο αγαπημένος μου είναι ο Μάκης Βορίδης»… Αλλά, αυτό θα πρέπει να το εκλάβουμε ως χιούμορ. Μόνο που ένα τέτοιο χιούμορ, θα δυσκολεύονταν να το αποδεχτούν οι ψηφοφόροι του…

Οι ιδεολογικά αντίπαλοι πολιτικοί ξέχασαν (για λίγο) τα πιστεύω τους και μίλησαν για όλα εκτός από την υπόθεση Νovartis. Ή για να μην είμαστε απόλυτοι, δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι δεν μίλησαν και γι’ αυτό αν λάβουμε υπόψη μας την εξέλιξη στην Προανακριτική της Βουλής, όπου οι Πολάκης και Τζανακόπουλος δεν αποχώρησαν, αλλά δεν πήγαν κιόλας, για να δώσουν τη δυνατότητα να εξεταστεί ο πρώτος μάρτυρας…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να χαιρετήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα όρθιος έκανε και πλάκα για την πολιτική συμβίωση  των «εχθρών». Αυτά, αφιερωμένα σε όσους πιστεύουν ακόμα ότι σε κάτι διαφέρουν και ότι πολιτικοί μ’ αυτήν την ηθική θα φέρουν καλύτερες μέρες στους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν σκληρά από την κρίση…

Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση! Οι σωστή άνθρωποι έχουν ένα πρόσωπο. Όχι άλλο το πρωί και άλλο το βράδυ. Τελεία και παύλα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ