ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Τάκης Γρηγορίου: Γιατί η εξόρυξη υδρογονανθράκων θα ήταν καταστροφική για την Κρήτη

0

Κατηγορηματικά κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων τάχθηκε ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής της Greenpeace, Τάκης Γρηγορίου σε συνέντευξή του Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, με φόντο τα φημολογούμενα κοιτάσματα νότια, νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Ο κ. Γρηγορίου έκανε λόγο για μία καταστροφική διαδικασία που αν υλοποιηθεί, θα επιταχύνει την κλιματική αλλαγή, από την οποία έχει ήδη πληγεί η Κρήτη, λόγω της θέσης της, την ώρα που το 65% των ακτών του νησιού έχει διαβρωθεί, λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

"Οι υδρογονάνθρακες προκαλούν την κλιματική αλλαγή, αυτό είναι επιστημονικά γνωστό και αποδεδειγμένο. Οι επιστήμονες λένε αφήστε τους υδρογονάνθρακες εκεί που είναι και στραφείτε σε άλλες μορφές ενέργειας. Και εμείς, αντί να διαφυλάξουμε το νησί μας, επιλέγουμε τώρα, που η χρήση υδρογονανθράκων σταδιακά εγκαταλείπεται, να το κάνουμε". ​ Φανταστείτε απέναντι από τον Μπάλο και τα Φαλάσαρνα οι λουόμενοι να βλέπουν τις πλατφόρμες εξόρυξης"

Αναφορικά με το οικονομικό όφελος που προβάλλεται ως επιχείρημα, ο κ. Γρηγορίου έφερε ως παράδειγμα τον Πατραϊκό κόλπο, όπου τα οφέλη όπως είπε, τόσο για το κράτος όσο και για την τοπική κοινωνία είναι μηδαμινά.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Γρηγορίου στο Ράδιο Κρήτη

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/708231256&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ