ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Χάρης Θεοχάρης: Στόχος οι 500.000 Κινέζοι τουρίστες το 2021

0

Μεγάλη αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων προβλέπει μια από τις 16 συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας. Στόχος είναι η άφιξη 500.000 Κινέζων τουριστών το 2021

Στην άφιξη 500.000 τουριστών στην Ελλάδα το 2021 στοχεύει το υπουργείο Τουρισμού, όπως επεσήμανε ο υπουργός, Χάρης Θεοχάρης σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό: «Το επόμενο διάστημα θα υλοποιήσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο προσέγγισης της κινέζικης αγοράς το οποίο έχουμε ετοιμάσει και θα φέρει περισσότερους τουρίστες. Ο στόχος μας είναι να έλθουν 500.000 Κινέζοι τουρίστες το 2021».

Σε αυτό αναμένεται να συμβάλει σημαντικά η συμφωνία για τη δεύτερη σύνδεση από τη Σαγκάη στην Αθήνα με απευθείας πτήσεις καθώς επίσης και ο υπερδιπλασιασμός των αεροπορικών συνδέσεων με το Πεκίνο σε 35 εβδομαδιαίως από 14 που εκτελούνται σήμερα και η δυνατότητα πραγματοποίησης πτήσεων κοινού κωδικού, όπως επισημαίνεται στο Μνημόνιο Κατανόησης ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα για την διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων των δύο χωρών.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η επίσημη ανταλλαγή του Μνημονίου των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδας και Κίνας, που είχε συμφωνηθεί στις 25 Οκτωβρίου ανάμεσα στον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, (Administrator of Civil Aviation Administration of China) Feng Zhenglin.

Το μνημόνιο κατανόησης που αποτελεί μία από τις 16 συμφωνίες που υπεγράφησαν κατά την επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπινγκ στην Ελλάδα περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για τον υπερδιπλασιασμό των αεροπορικών συνδέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Συγκεκριμένα, ο νέος Πίνακας Διαδρομών αναφέρει όλα τα σημεία προορισμού εκατέρωθεν, διορισμό αεροπορικών εταιρειών, καθώς και αριθμό των τακτικών δρομολογίων εκατέρωθεν που θα ανέρχονται σε 35 εβδομαδιαίως από 14 μέχρι σήμερα.

Το Μνημόνιο Κατανόησης παρέχει στις αεροπορικές εταιρείες των δύο χωρών τη δυνατότητα εκμετάλλευσης πτήσεων κοινού κωδικού σε πληθώρα διαδρομών και μίσθωσης αεροσκαφών κατά την εκτέλεση των δρομολογίων καθώς επίσης και εκτέλεσης πτήσεων charter.

Οι δύο αντιπροσωπείες θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με σκοπό να συμπληρώσουν την κατάρτιση της νέας συμφωνίας αεροπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ASA (Air Services Agreement). Ο επόμενος κύκλος επαφών θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2020, στο Πεκίνο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ