ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Mε επιπλέον 20 δις στο μπάτζετ της ΚΑΠ μπορεί να «δουλέψει» η πλήρης εξωτερική σύγκλιση λέει ο Βοϊγιετσόφσκι

0

Η εξίσωση των επιδοτήσεων θα σήμαινε ότι πάνω από δώδεκα κράτη μέλη θα επιτύχουν το μέσο επίπεδο επιδότησης της ΕΕ, σημείωσε ο Πολωνός προσθέτοντας ότι τα κράτη μέλη που λαμβάνουν λιγότερη από τη μέση επιδότηση έχουν το δικαίωμα να αναμένουν χρηματοδότηση στο μέσο επίπεδο ή περίπου 27 ευρώ το στρέμμα. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός της ΕΕ για τη γεωργία μειωθεί σε σχέση με την περίοδο 2014-2020, όπως προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η μέση επιδότηση θα μειωθεί στα 26 ευρώ ανά στρέμμα, κάτι που πιστεύει ότι είναι ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

«Αναλόγως τα βήματα για την πλήρη σύγκλιση των ενισχύσεων θα χρειαστούν 12-20 δις ευρώ παραπάνω», σημείωσε συγκεκριμένα, θεωρώντας πως αυτό δεν είναι ζήτημα μόνο της Πολωνίας αλλά αφορά πάνω από δώδεκα χώρες συμπεριλαμβανομένων εκείνων της αποκαλούμενης παλιάς ΕΕ: Πορτογαλία, Φινλανδία και Σουηδία.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Βοϊγιετσόφσκι, προκειμένου να καλυφθεί το χάσμα στον προϋπολογισμό, η συνεισφορά της Πολωνίας θα πρέπει να αυξηθεί κατά περίπου 1 δισ. ευρώ. Το κύριο βάρος της αύξησης, ωστόσο, θα πέσει σε χώρες που είναι καθαροί συνεισφέροντες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ