ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Έκτακτη συνεδρίαση ΠΕΔ για τη φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη

0

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη του Ράδιο Κρήτη αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων στην Κρήτη.

Το σενάριο που θέλει το Πεδίο Βολής στις Γούβες να μετατρέπεται σε κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, προκάλεσε την άμεση ενεργοποίηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, με τον πρόεδρο της ΠΕΔ να προχωρά σε έκτακτη σύγκληση του Οργάνου, η οποία και προγραμματίζεται για τη Δευτέρα.

Ήδη, στο πλαίσιο των αντιδράσεων που έχουν υπάρξει, έχει εκφραστεί η άποψη ότι η Κρήτη είναι διατεθειμένη μεν να συμβάλει στο πρόβλημα, όπως άλλωστε έχει κάνει ήδη, αλλά όχι με το να συμμετέχει στη δημιουργία κλειστού τύπου δομών που απλά θα μεταφέρουν τα προβλήματα από ένα σημείο της Ελλάδας σε κάποιο άλλο.

Την ίδια στιγμή, είναι πάγια θέση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, πως η Κρήτη μπορεί αναλογικά να φιλοξενήσει πρόσφυγες, αλλά μέσα από συγκεκριμένες δομές, οι οποίες θα διασφαλίζουν την αρμονική συνύπαρξη τους με την κοινωνία, αλλά και την ενδεχόμενη ενσωμάτωση τους σε αυτή.

Σε σχέση με το σενάριο για τη δημιουργία της κλειστής δομής στο Πεδίο Βολής, έχει γίνει ήδη γνωστό πως ούτε ο Δήμος, ούτε η τοπική κοινωνία μπορούν να κάνουν αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα με δεδομένο κατ’ αρχάς πως η περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία, ενώ κατά δεύτερον υποδέχεται εκατομμύρια επισκεπτών σε ετήσια βάση.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ