ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Τουρκία μηχανεύεται τρόπο αρπαγής της Κρήτης

0

Στο τελευταίο φύλλο της  εφημερίδας Ρέθεμνος με αριθμό 992/30.11.2019, και στη σελ. 7, διάβασα  ότι:  Ο «Οικουμενικός Πατριάρχης» αποφάσισε να χειροτονήσει δυο Ηγουμένους Μοναστηριών της Κρήτης σ’ Επισκόπους, που θα υπάγονται απευθείας στο Πατριαρχείο και όχι διά της Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Και σ’ αυτούς αποσκοπεί ν’ αναθέσει την επιστασία και τη διοίκηση των Σταυροπηγιακών Μοναστηριών της Κρήτης, αφαιρώντας αυτήν από τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Κρήτης, στη μέριμνα των οποίων υπάγεται μέχρι σήμερα.

Άλλη πληροφόρηση πάνω σ’ αυτό το θέμα δεν έχω.

Όμως, αν ο «Πατριάρχης» προχωρήσει σ’ αυτή την Πράξη, θεωρώ πως θα βλάψει τόσο την Εκκλησία της Κρήτης, όσο και τους Ορθοδόξους Χριστιανούς της Κρήτης, αλλά και πέραν αυτών και το Ελληνικό Έθνος και Κράτος.

Και τούτο, γιατί, η πράξη του αυτή δε στοχεύει, πιστεύω, στην καλύτερη διοίκηση, οργάνωση,  βελτίωση λειτουργίας κ εποπτείας των Μοναστηριών και στη συμπλήρωση των δογματικών κ.λπ. γνώσεων  Ορθόδοξης Κατήχησης των Μοναχών και των Ιερομονάχων. Αλλά πιστεύω πως, αποσκοπεί στην εκμετάλλευση των Μοναστηριών και της όποιας περιουσίας κατέχουν ακόμη αυτά. Όχι τόσο προς το υλικό συμφέρον  του Πατριαρχείου, όσο προς την εκτροπή των Μοναχών από την Ορθοδοξία και την παροχή διευκόλυνσης προς τον Ερντογάν για  μεθόδευση της ΑΡΠΑΓΗΣ της ΚΡΗΤΗΣ, την οποία τροχοδρομεί. Καθώς και στη διευκόλυνση της επέχτασης της Πανθρησκείας στην Κρήτη και της αλλαγής της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης στους Κρητικούς Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Αν οι δυο  Αρχιμανδρίτες αποδεχτούν την «προαγωγή», που ο «Πατριάρχης» αποφάσισε να τους απονείμει, τότε, αυτοί δεν θα ανήκουν στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Κρήτης, αλλά θα υπάγονται απευθείας στο Πατριαρχείο. Θα παραμένουν δε στην Κρήτη. Θα εκτελούν αποφάσεις του Πατριάρχη και της Πατριαρχικής Συνόδου. Και, ό,τι δεν θα δέχεται ν’ αποδεχτεί η Εκκλησία της Κρήτης διά της «Ιεράς» Επαρχιακής Συνόδου Αυτής, θα το αποδέχονται οι δυο αυτοί Επίσκοποι, που θα εντέλλονται ασυζητητί την εκτέλεση των αποφάσεων του Φαναρίου, όποιες κι αν είναι αυτές. Θα είναι και θ’  αποτελούν έτσι και το άλλοθι της «Ιεράς» Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης. Έτσι, πολύ πιθανό είναι, ότι θα πρέπει να δεχτούν αδιαμαρτύρητα:

Την αύξηση του αριθμού των Μοναχών και Ιερομονάχων των Μοναστηριών της δικαιοδοσίας τους από «αδελφούς εν …Χριστώ» Τούρκους, Άραβες, Σύριους κ.λπ. "Μοναχούς", που ίσως να είναι «Ιερωμένοι», τύπου  παπά-Δημήτρη  του 1940 – 1941. Αυτός ήταν κανονικός εφημέριος σ’ ενορία της Αθήνας. Εκτελούσε όλα τα μυστήρια στην ενορία του. Εξομολογούσε και μεταλάμβανε τους Έλληνες τραυματίες του Αλβανικού μετώπου, που κατέληγαν στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Αλλά δεν ήταν καν ιερωμένος, αλλά πράχτορας της Ιντέλιντζες Σέρβις, ντυμένος παπάς! Ποιον ενέπαιζε; Το Θεό ή τους Ανθρώπους; Θα δεχτούν ένα τέτοιο πράχτορα της ΜΙΤ ή Ιμάμη, τον οποίο είναι πιθανό να τους στείλει το Πατριαρχείο, κατόπιν θερμής παράκλησης Ερντογάν; Και δε θα είναι, κατά τη γνώμη μου, μόνο ένας. Θα δεχτούν να «δώσουν τα Άγια τοις Κυσί». Και να παραδώσουν την Ιδιαίτερη Πατρίδα τους στον Εχθρό;

Θα δεχτούν να εφαρμόσουν  εντολές αλλαγής της Ορθόδοξης Χριστιανικής Κατήχησης με παραχωρήσεις στην Πανθρησκεία;

Ο Πατριάρχης είναι τουλάχιστον προσκείμενος προς αυτή τόσον και προς τον Πάπα άλλο τόσον.

Θα δεχτούν να υποθηκεύσουν την περιουσία των Μοναστηριών της Κρήτης στην Τουρκία, με το πρόσχημα ενός δανείου για την …ανακαίνιση των Πατριαρχείων;  Αν, με τον τρόπο αυτό ή με άλλο, περιέλθει σε ιδιοχτησία τουρκικής τράπεζας η περιουσία των Μοναστηριών της Κρήτης, τότε  αποχτά η Τουρκία δικαιώματα ιδιοχτησίας επί Ελληνικού Εδάφους. Κι ο Ερντογάν θα επιδιώξει την απόχτηση τέτοιων δικαιωμάτων, τα οποία θα του παρέχουν την ευχέρεια να προκαλεί και να ζητεί περισσότερο απ’ όσο κατά το παρόν να προστεθεί στην Επικράτεια της Τουρκίας το αβύθιστο αεροπλανοφόρο Κρήτη, που ελέγχει ολόκληρο το Αιγαίο, τα Στενά, τη λεκάνη της Ανατ. Μεσογείου, και τη διώρυγα του Σουέζ. (Βλπ. Μαρ. Σπυρ. Γαλανάνη: «Η Επανάσταση της Κρήτης 1878 κ.λπ., έκδ. 2019).

Και, από τη στιγμή, που ο Ερντογάν αποτολμά και προγραμματίζει γεωτρήσεις ακόμη και στα νερά της Κρήτης, λέτε να ντραπεί τον Πατριάρχη ή τον Τράμπ και να μη στείλει στα Μοναστήρια της Κρήτης για καλύτερη και αρτιότερη  επάνδρωση αυτών και μετεκπαίδευση των Μοναχών και Ιερομονάχων πράχτορες της ΜΙΤ, Σιϊτες,  Σουνίτες, Μπεκταξήδες ή και Τζιχαντιστές ακόμη και να  μετατρέψει το κάθε  Μοναστήρι και σ’ ένα Τεκέ, χωρίς να πάρουν "χαμπέρι" οι Χριστιανοί της Κρήτης;

Ποιος θα μας εγγυηθεί τη ζωή των ήδη Ελλήνων Μοναχών, Ιερομονάχων και Μοναζουσών, που θα συνοικήσουν με τους απεσταλμένους και τις απεσταλμένες του Φαναρίου, που το έχει καταντήσει λύχνο χωρίς φυτίλι και λάδι ο Βαρθολομαίος;…

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του τουρκομάχου Ηγουμένου της  Γωνιάς Κισάμου Παρθενίου Περίδη, αλλά και του πρωτοστάτη των επαναστάσεων  Παρθένιου Κελαϊδή, που αρνήθηκε τον προσφερθέντα Επισκοπικό Θρόνο κι απάντησε:

«Ευρισκόμενος στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, θα προσφέρω περισσότερα  στο πρόβλημα απελευθέρωσης της Κρήτης, παρά όσα  καθήμενος στον επισκοπικό θρόνο».

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ηγουμένου  Γαβριήλ Μαρινάκη, που συνέταξε το κτηματολόγιο του Αρκαδίου κ έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο Αρκάδι κατά την Επανάσταση του 1866.

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του μακεδονομάχου και αντιστασιακού Ηγουμένου Διονυσίου Ψαρουδάκη, που διαμήνυσε στον Λάμπης Ισίδωρο, που είχε συναινέσει σε διανομή μοναστηριακής περιουσίας, να μην ξαναπάει στ’ Αρκάδι γιατί θα τον σκοτώσει…

Θα πρέπει, λοιπόν, ή να φύγει ο Βαρθολομαίος από το Πατριαρχείο ή να φύγει το Πατριαρχείο από την Κων/πολη...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ