ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μια λάθος λίστα των δικαιούχων απειλεί την εξισωτική

0

Όσον αφορά τα νιτρικά, το πήραν πάνω τους οι αρμόδιοι της πλατείας Βάθη, η πληρωμή έγινε ανεξαιρέτως σε όλους τους αρχικούς δικαιούχους, ωστόσο τώρα ακολουθεί μπόλικη γραφειοκρατία ενώ ελλοχεύει και κίνδυνος μέχρι και απεντάξεων. Όσοι τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες έγκαιρα αναμένεται να εξοφληθούν τον Φεβρουάριο.

Στα Βιολογικά από την άλλη πλευρά, εκτός πληρωμής έμειναν όσων οι δεσμεύσεις της παλιάς Βιολογικής για την τριετία τελειώνουν στις 30 Μαΐου του 2020 και η σύμβασή τους με τον σύμβουλο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Κι αυτό θα λυθεί, αλλά εν ευθέτω χρόνω. Πρώτα θα διευθετήσουν τα χαρτιά της ανανέωσης της σύμβασης και μετά θα διορθωθούν οι λίστες για να πληρωθούν με το καλό στην εξόφληση που τοποθετείται για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Καινούργια τρεχάματα αναμένεται να υπάρχουν και με την εξισωτική αποζημίωση του 2019, η πληρωμή της οποίας έχει δρομολογηθεί από τους αρμόδιους να γίνει μια εργάσιμη ημέρα μετά την εξόφληση της ενιαίας που αναμένεται για την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή τη Δευτέρα 23 του μήνα. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον ΕΦΚΑ έχει σταλεί στον Οργανισμό Πληρωμών ένα λάθος αρχείο εγκεκριμένων δικαιούχων, στο οποίο περιλαμβάνονται και συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη εκτός ΟΓΑ, οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες κάθε χρόνο μπαίνουν στους απορριπτόμενους. Αυτό σημαίνει καταρχήν ότι δεσμεύτηκαν λάθος χρήματα και κατά συνέπεια στην πληρωμή μπαίνουν περισσότερα άτομα. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι από τα παραρτήματα των Περιφερειών ότι δεν αποκλείεται να μειωθούν και τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι. Βέβαια, οι συστάσεις έχουν ήδη γίνει, οπότε δεν αποκλείεται ο ΕΦΚΑ να στείλει εκ νέου το σωστό και διορθωμένο αρχείο. Το ζητούμενο είναι, αφενός αν θα το κάνει κα αφετέρου αν αυτό γίνει έγκαιρα ώστε να μην καθυστερήσει η πληρωμή των παραγωγών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ