ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μουσειακές Βαλίτσες - Εργαστήρια Μουσειακής Αγωγής για παιδιά

0

Στον Τεχνοχώρο Τζεπέτο

  • Μουσεία Δεινοσαύρων

για παιδιά από 4 έως και 8 ετών

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Ώρα  11:30  – 12:30 Ι Κόστος: 8€

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης: 698 57 38 498

Οι γίγαντες της προϊστορίας… έρχονται!

Πολλά χρόνια πριν τους ανθρώπους, κοντά στα 230 εκατομμύρια χρόνια, κατοικούσαν στη Γη οι δεινόσαυροι, τα πιο μεγάλα ζώα που έχουν καταγραφεί ποτέ!

Ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι όμως; Πώς ζούσαν; Για ποιο λόγο εξαφανίστηκαν;

Ελάτε να μεταμορφωθούμε σε παλαιοντολόγους, να σκάψουμε στον πάγο και να ανακαλύψουμε τα πιο γνωστά προϊστορικά ζώα. Ο Τυρανόσαυρος Ρεξ μαζί με τους υπόλοιπους γίγαντες θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο για να εξερευνήσουμε τον κόσμο τους και να ανακαλύψουμε πολλά μυστικά τους.

Γρήγορα όμως! Πριν το μεγάλο ηφαίστειο εκραγεί…!

  • Αρχαιολογικά Μουσεία

για παιδιά από 7 έως 12 ετών

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Ώρα 13:00  – 14:00 Ι Κόστος: 8€

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης: 698 57 38 498

Τι μπορούμε να δούμε σε ένα αρχαιολογικό μουσείο; Ποιες παλιές ιστορίες μάς αφηγούνται; Πού βρέθηκαν αυτά τα αντικείμενα και πώς έφτασαν στο μουσείο;

Με αφορμή μία βαλίτσα από τα παλιά, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε αρχαιολόγους και ανασκάφτουν αρχαίους θησαυρούς και πολιτισμούς. Συντηρούμε ευρήματα, μελετάμε ιστορικές πηγές και φτιάχνουμε το δικό μας αρχαιολογικό μουσείο. Αλήθεια, τι ιστορίες θα μας αφηγηθεί;

Φτυάρια, πινέλα, ιστορίες και πολλά ακόμη είναι έτοιμα και μας περιμένουν για μία περιπέτεια στο παρελθόν!

Σχεδιασμός - Υλοποίηση:

Αλεξάνδρα Μαραβέλια | Εκπαιδευτικός - Μουσειολόγος (ΜΑ)

Η Αλεξάνδρα Μαραβέλια είναι απόφοιτος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μουσειακών Σπουδών από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επίσης, συμμετείχε σε προγράμματα μετεκπαίδευσης και επαγγελματικής εξειδίκευσης στη μουσειακή εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γλασκώβης, στο MoMA και στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Ως εκπαιδευτικός – μουσειολόγος, συνεργάζεται με μουσεία, βιβλιοθήκες και πολιτιστικούς φορείς με στόχο την ανάδειξη και την εκπαιδευτική αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς, μέσα από μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης που ενθαρρύνουν την έρευνα, την αυτενέργεια και την ανακάλυψη.

 

Τζεπέτο Τεχνοχώρος - Geppetto Art lab

Kατεχάκη και Χειμάρρας (πεζόδρομος Φορτέτζα)

info +30 698 573 8498

[email protected]

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ