ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ντονμέζ: Μετά την Πρωτοχρονιά ξεκινούν οι έρευνες στις περιοχές της συμφωνίας μας με Λιβύη

0

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, στη συζήτηση του προϋπολογισμού στην τουρκική βουλή, μετά την έγκριση από το κοινοβούλιο του μνημονίου κατανόησης μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης, που καθορίζουν τη ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας τους στην ανατολική Μεσόγειο, οι αρμόδιοι οργανισμοί στην Τουρκία θα προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών αδειών και στη συνέχεια σε έρευνες στη ζώνη που καθορίζει η διμερής συμφωνίας.

«Μην έχει κανείς αμφιβολία, θα γίνει ό,τι χρειαστεί. Τόσο η Γενική Διεύθυνση Μεταλλευμάτων και Πετρελαίου θα προχωρήσει άμεσα στην παροχή αδειών, όσο και Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου θα ξεκινήσει ταχύτατα τις σεισμικές έρευνες στις περιοχές που έχουν αδειοδοτηθεί αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι η Τουρκία είναι ξεκάθαρη ως προς τους στόχους της στην ανατολική Μεσόγειο και μέσα στο 2020 θα προχωρήσει σε 5 νέες γεωτρήσεις.

«Η στάση μας ως Τουρκία, αναφορικά με τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην ανατολική Μεσόγειο, είναι ξεκάθαρη και στα λόγια και στις πράξεις. Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να επιμείνει στην ειρηνική και δίκαιη κατανομή των πηγών υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να παραβιάζονται τα δικά της δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/Κ.

Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, που διεξάγουμε με τα πλοία μας, συνεχίζονται αδιαλείπτως και το 2020 σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε 5 νέες γεωτρήσεις σε βαθιά ύδατα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ