ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οριακή η λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου

0

Πραγματοποιήθηκε εχθές στα γραφεία της 7 ΥΠΕ στο Ηράκλειο κατόπιν αιτήματος  του ΙΣ ,συνάντηση με την διοικήτρια   Ελένη  Μπορμπουδακη και τον υποδιοικητή  Δημήτρη Αγαπίου

Από τον ΙΣ συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιώργος Στεφανάκης,  ο αντιπρόεδρος Γιώργος   Μαρκάκης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Άννα Ελευθεριάδου,  μέλος του ΔΣ  , ενώ από ο νοσοκομείο συμμετείχαν ο διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας  Χαράλαμπος Μαρκάκης , ο πρόεδρος της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ  Ηλίας  Λαμιώτης και η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής Ελένη Ιωαννίδου.

Στην πολύωρη συζήτηση που ακολουθήσε ,οι  γιατροί του Νοσοκομείου   έθεσαν επιτακτικά την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για την κάλυψη ζωτικών τμημάτων   όπως το ΤΕΠ , η Παθολογική  ,η Πνευμονολογική η Ουρολογική αλλα και των άλλων κλινικών και  τόνισαν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται ημέρα με την ημέρα.

Δήλωσαν   αδυναμία κατάρτισης προγράμματος εφημεριών ηδη από το Δεκέμβριο , οριακή λειτουργία των τμημάτων και αναστολή λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων αλλα και την εξουθένωση του υπάρχοντος προσωπικού.

Παρα την κατανόηση  , την διάθεση και την   φιλότιμη προσπάθεια   που καταβάλει η διοίκηση της ΥΠΕ, που αναγνωρίζουμε ολοι, θεωρούμε ότι  επιχειρείται για μια ακόμη φορά να λυθεί το πρόβλημα εκ των εν όντων .

Η ανανέωσή του ΕΣΥ θα γίνει μέσα από την άμεσή πρόσληψη νέων γιατρών με μόνιμες θέσεις εργασίας , καλύτερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες εργασίας σε καλύτερα νοσοκομεία .

Τα περισσότερα από τα 150 νοσοκομεία του ΕΣΥ  της χώρας αντιμετωπίζουν ιδια η και χειροτέρα προβλήματα για να μην αναφερθούμε στις ακριτικές περιοχές  μας.

Η ολη κατάσταση τώρα της δημοσίας περίθαλψης στο νόμο μας δεν είναι καλή.

Επισημάναμε για μια ακόμη φορά προφορικά αλλά και με αναλυτικό υπόμνημα προς την διοικήτρια την έλλειψη πρωτοβάθμιας οργανωμένης περίθαλψης η οποία εκτός των άλλων επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το  μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νόμου.

Η δημιουργία ενός Κέντρου Υγείας πόλης, ολοήμερης  λειτουργίας ,  με ειδικευμένους γιατρούς  και  εργαστηριακό τομέα όπως αυτά που λειτουργούν ηδη     και στους δυο όμορους νομούς είναι πάγια θέση μας και  τώρα πιο επίκαιρη από κάθε άλλη φορά.

Ελπίζουμε να πετύχει  ο έκτακτος σχεδιασμός της ΥΠΕ ειδικά ενόψει της χειμερινής περιόδου και να καλυφθούν έστω και προσωρινά οι ανάγκες

Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται επ αόριστο  και  περιμένουμε από τους υπεύθυνους των πολιτικών υγείας , ολοκληρωμένο σχέδιο τόσο για την Δευτεροβάθμια οσο και για  και  την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη  που θα αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις πριν συμβούν .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ