ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Παχύσαρκα τα μισά παιδιά σε πόλη της Κρήτης

0

Σε ένα ανησυχητικό συμπέρασμα για τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας στην Ανατολική Κρήτη κατέληξε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Κλινικής Αργυρή Μανιουδάκη – Νικολαράκη, από μετρήσεις που έγιναν στον παιδικό πληθυσμό της πόλης, προέκυψε ότι το ένα στα δύο παιδιά είναι παχύσαρκο, ιδιαίτερα δε τα κορίτσια στην προεφηβική ηλικία, μεταξύ 9 και 11 ετών.

Σε σύγκριση μάλιστα με στοιχεία προηγούμενων ετών, προκύπτει ότι η σημερινή εικόνα όσον αφορά την παιδική παχυσαρκία στην περιοχή είναι χειρότερη.

Η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής μιλώντας στην “ΑΝΑΤΟΛΗ” δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Το γεγονός πρέπει να προκαλεί καμπανάκι για την οικογένεια”.

Τα στοιχεία του Παιδιατρικού Συνεδρίου για το ποσοστό του εμβολιασμού

Η κ. Μανιουδάκη – Νικολαράκη αναφέρθηκε ακόμη στο ποσοστό των ανεμβολίαστων παιδιών στον Άγιο Νικόλαο, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί παρουσιάστηκαν στη διάρκεια των εργασιών του Παιδιατρικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Με βάση τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι ελάχιστα είναι τα παιδιά εκείνα που μένουν ανεμβολίαστα στην περιοχή κι αυτό για κάποιο σοβαρό λόγο. Το ποσοστό ανεμβολίαστων παιδιών στον Άγιο Νικόλαο φθάνει μόλις το 1%.

Μολονότι, τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, εντούτοις τα παιδιά που ακολουθούν κανονικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα φτάνουν το 82%, ποσοστό το οποίο σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Αγίου Νικολάου δεν είναι ικανοποιητικό, καθώς όπως η ίδια δηλώνει χαρακτηριστικά “δεν καλύπτει τον πληθυσμό στην περίπτωση μιας πιθανής επιδημίας”.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ