ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς να κόψετε το κάπνισμα

0

Στην περίπτωση που ετοιμάζεστε να κόψετε το κάπνισμα, το πιθανότερο είναι πως ανησυχείτε για το αν θα καταφέρετε να μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας. Διότι παρά το γεγονός ότι γνωρίζετε πως το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία σας, αισθάνεστε εξαρτημένοι από αυτό.

Προκειμένου να ξεκινήσετε τη διαδικασία διακοπής του καπνίσματος, καλό να είστε σίγουροι και αποφασισμένοι για την επιλογή σας, λένε οι ειδικοί. Για να το κάνετε αυτό, αρκεί να θέσετε μία ημερομηνία έναρξης του εγχειρήματός σας και να αναλογιστείτε τους κινδύνους που κρύβει η συνήθεια του καπνίσματος και φυσικά, τα οφέλη -και δη τα άμεσα- που συνοδεύουν τη διακοπή του.

Η άμεση διακοπή του καπνίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση για πολλούς καπνιστές. Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας, προκειμένου να ανακαλύψετε τους συμμάχους εκείνους οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να διακόψετε τη βλαβερή αυτή συνήθεια σταδιακά, περιορίζοντας ουσιαστικά την έντονη επιθυμία για τσιγάρο, ούτως ώστε να είστε σίγουροι πως θα μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας.

Στις μέρες μας, υπάρχουν ευτυχώς επιλογές, και πιο συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα που συνδράμουν στη διακοπή του καπνίσματος, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν κάθε καπνιστή. Για την ακρίβεια, η κατάλληλη θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης μπορεί να σας βοηθήσει να διπλασιάσετε τις πιθανότητες να διακόψετε οριστικά αυτή τη συνήθεια. Σε συνδυασμό με τη στήριξη κάποιου ειδικού, οι πιθανότητες εξαπλασιάζονται!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείτε να κόψετε το κάπνισμα μπορείτε -για παράδειγμα- να στραφείτε σε ειδικά προϊόντα, όπως τσίχλες με νικοτίνη που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την ανάγκη σας για τσιγάρο. Φροντίστε απλώς να επιλέξετε την κατάλληλη δοσολογία, ανάλογα με το πόσο καπνίζετε. Θα τις έχετε πάντα μαζί σας και θα αποτελέσουν μία γρήγορη και ευέλικτη λύση που θα σας ανακουφίζει κάθε φορά που θα αισθάνεστε ότι ενδέχεται να υποκύψετε στην παλιά, βλαβερή σας συνήθεια.

Εκτός από τις κλασική επιλογή της τσίχλας με νικοτίνη, βέβαια, στις μέρες μας υπάρχουν και άλλα σύγχρονα προϊόντα διακοπής του καπνίσματος τα οποία αξίζει να γνωρίζετε. Για παράδειγμα, η επιλογή ενός στοματικού σπρέι νικοτίνης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς μπορεί να προσφέρει ταχύτατη ανακούφιση από την ανάγκη για τσιγάρο σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Μία ακόμη πρακτική και εύκολη επιλογή για να κόψετε το κάπνισμα, περιορίζοντας την έντονη επιθυμία για τσιγάρο, αποτελεί εκείνη ενός διαδερμικού εμπλάστρου. Και αυτό διότι απελευθερώνει σταθερές ποσότητες νικοτίνης οι οποίες συσσωρεύονται στο μέγιστο το απόγευμα, όταν ο κίνδυνος υποτροπής είναι πιο έντονος, ενώ την ίδια ώρα βοηθά στον έλεγχο της έντονης επιθυμίας για τσιγάρο για έως και 16 ώρες.

Βέβαια, οι φανατικοί καπνιστές, δηλαδή, εκείνοι που καπνίζουν αρκετά και δυσκολεύονται περισσότερο να διακόψουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια, μπορούν να επιλέξουν ένα πιπάκι με νικοτίνη που υποκαθιστά ουσιαστικά την έντονη εξάρτηση από τις κινήσεις του καπνίσματος, απελευθερώνοντας παράλληλα ελεγχόμενη ποσότητα φαρμακευτικής νικοτίνης.

Αφού ανακαλύψετε το κατάλληλο προϊόν διακοπής καπνίσματος -δηλαδή εκείνο που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας- είναι σημαντικό να προχωρήσετε σε μερικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, προκειμένου να περιορίσετε ακόμη περισσότερο την ανάγκη για τσιγάρο και να αισθάνεστε σίγουροι πως δεν θα επιστρέψετε σε αυτό.

Αλλάξτε συνήθειες που έχετε συνδέσει με τη διαδικασία του καπνίσματος και θα δείτε διαφορά. Για παράδειγμα, αρχίστε να πίνετε τσάι αντί για καφέ το πρωί, επιλέξτε να διασκεδάζετε σε καταστήματα στα οποία απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα και στραφείτε στην άθληση. Με τους κατάλληλους συμμάχους στο πλευρό σας, θα πετύχετε τον στόχο σας, όσο δύσκολος και μακρινός και αν φαντάζει σε πρώτο στάδιο. Φροντίστε απλώς να επιλέξετε το σωστό προϊόν διακοπής καπνίσματος για τη δική σας περίπτωση και να διπλασιάσετε έτσι τις πιθανότητες να απαλλαγείτε οριστικά από το τσιγάρο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ