ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Οι φοιτητές έδωσαν αίμα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές

0

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων σε συνεργασία με τους εθελοντές αιμοδότες του Ρεθύμνου "Δότες Ζωής", διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία για να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η δράση που έχει γίνει πια θεσμός, στηρίζεται κάθε χρόνο από τους φοιτητές του πανεπιστημίου Κρήτης με την προσέλευση να είναι ενθαρρυντική.

Οι εθελοντές αιμοδότες έδωσαν 10 λεπτά από τον χρόνο τους και με την προσφορά τους μπορούν να σώσουν έως και 3 ζωές! Σκοπός της δράσης είναι η καλλιέργεια της συνείδησης της εθελοντικής αιμοδοσίας, μάλιστα οι αιμοδότες που δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, μπόρεσαν να εγγραφούν στο σχετικό μητρώο, ενώ όσοι αιμοδοτήσουν, αξίζει να σημειωθεί ότι διατηρούν την φιάλη και για τους ίδιους.

Στόχος είναι η... καταναγκαστική αιμοδοσία της δύσκολης στιγμής, να μετατραπεί σε εθελοντική προσφορά ζωής στον συνάνθρωπο, έτσι ώστε πανελλαδικά να υπάρχει επάρκεια σε αίμα και να μην χρειάζεται να γίνεται εισαγωγή από το εξωτερικό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ