ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

De minimis εισοδηματική στήριξη των παραγωγών μέσα στον Δεκέμβριο

0

Σαφείς απαντήσεις αναφορικά με την εισοδηματική στήριξη των ροδακινοπαραγωγών λόγων των χαμηλών φετινών τιμών στην παραγωγή, δίνει μιλώντας στο pena.press ο Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και μέλος του δ.σ. του ΕΛΓΑ. Ο κ. Γιαννακάκης τονίζει ότι οι αγρότες θα λάβουν σίγουρα ένα ποσό μέσα στον Δεκέμβριο, κι αυτό γιατί υπάρχει προέγκριση από το υπουργείο Οικονομικών ποσού 15 εκατ. ευρώ για de minimis ενίσχυση, που όμως δεν αφορά μόνο τα ροδάκινα, αλλά και άλλα προϊόντα. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προβεί σε επεξεργασία προσδιορισμού των παραγωγικών στρεμματικών εκτάσεων στα ροδάκινα, με βάση την οποία θα προσδιοριστεί και το ποσό της στρεμματικής ενίσχυσης.

Απαντώντας αναφορικά με σχετική αρνητική δήλωση του υπουργού Μάκη Βορίδη στη Βουλή προς τον Γιώργο Καρασμάνη, ο κ. Γιαννακάκης τόνισε ότι η δήλωση αφορούσε το ρώσικο εμπάργκο.

Ο κ. Γιαννακάκης επιβεβαίωσε τέλος την πληροφορία της πληρωμής του 10% την ερχόμενη εβδομάδα (Τρίτη ή Τετάρτη), θέμα για το οποίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη το δ.σ. του ΕΛΓΑ.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ