ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Deutsche Welle: Πόρισμα-καταπέλτης του ΟΗΕ για τα όπλα της Τουρκίας στη Λιβύη

0

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στο προσκήνιο για το «σπάσιμο» του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Λιβύη για την αγορά οπλισμού και αφορούν στην παράνομη διοχέτευση οπλισμού στο λιβυκό καθεστώς.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, στην 376 σελίδων έκθεση, οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ κατονομάζουν την Τουρκία, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ότι εκτελούν τακτικές και δημόσιες αποστολές όπλων.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποιεί για αποστολές όπλων προς το καθεστώς της Τρίπολης από χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Τουρκία, παραβιάζοντας το εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών.

Μεταξύ άλλων, στην έκθεση του ΟΗΕ σημειώνεται πως «η Ιορδανία, η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε τακτική βάση και, χωρίς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να καλυφθούν, μεταφέρουν δημόσια όπλα, γεγονός που σημαίνει παραβίαση του εμπάργκο του ΟΗΕ». Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι αποστολές όπλων στο καθεστώς του Χαφτάρ γίνονται κυρίως από την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Τρίπολη κατά βάση από την Τουρκία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ