ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Frontex: Μειώθηκαν 25% οι παράνομες διελεύσεις μεταναστών τον Νοέμβριο

0

Κατά 25% μειώθηκε τον Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ο αριθμός των εντοπισμένων παράνομων συνοριακών διελεύσεων στις κύριες μεταναστευτικές διαδρομές της Ευρώπης. Το σύνολο των ευρωπαϊκών μεταναστευτικών διαδρομών για τους πρώτους 11 μήνες του 2019 ήταν χαμηλότερο κατά 10%.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μεταναστών που καταγράφηκε στην ανατολική Μεσόγειο μειώθηκε τον Νοέμβριο κατά 20% από τον Οκτώβριο, η περιοχή εξακολουθεί να αποτελεί τα δύο τρίτα όλων των παράνομων διελεύσεων των συνόρων που εντοπίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Παρά τη μείωση που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ο συνολικός αριθμός μεταναστών που καταγράφηκαν στην περιοχή τους πρώτους 11 μήνες του τρέχοντος έτους ήταν 42% υψηλότερος σε σχέση με πριν από ένα χρόνο σε πάνω από 74.100 άτομα», σημειώνει η FRONTEX.

Το 2019, στην πορεία της ανατολικής Μεσογείου, οι Αφγανοί αντιπροσώπευαν περίπου έναν από τους τρεις εντοπισθέντες, ενώ οι Σύροι αντιπροσώπευαν το ένα τέταρτο των καταγραφών.

Στα Δυτικά Βαλκάνια υπήρξαν περισσότερες από 1.900 καταγραφές παράνομων διελεύσεων τον Νοέμβριο. Το σύνολο των πρώτων 11 μηνών έφθασε τις περισσότερες από 10.600, διπλάσιες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι υπήκοοι του Αφγανιστάν αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ των διελεύσεων που καταγράφηκαν σε αυτή τη διαδρομή.

Αντίθετα, ο αριθμός των μεταναστών που επέλεξαν να διασχίσουν τη Δυτική Μεσόγειο τον Νοέμβριο μειώθηκε κατά 80% από τον προηγούμενο μήνα σε 950.

Το σύνολο για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου ήταν σχεδόν 22.200 άτομα, λιγότερο από το ήμισυ του αριθμού από την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Οι Μαροκινοί αντιπροσώπευαν το 28% των μεταναστών στη διαδρομή αυτή τους πρώτους 11 μήνες του 2019, ενώ οι Αλγερινοί έφτασαν το 17%.

Ο αριθμός των μεταναστών που διήλθαν μέσω της Κεντρικής Μεσογείου τον Νοέμβριο ήταν σχεδόν 1.200 ή 46% λιγότερο από ό,τι τον προηγούμενο μήνα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ