ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody's: Aρνητικά σημάδια για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα

0

Και ο πολιτικός κίνδυνος θα αποτελέσει σημαντική πηγή αβεβαιότητας, πρόσθεσε ο οίκος αξιολόγησης

Yποβάθμισε τις προοπτικές του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος σε αρνητικές από θετικές η Moody’s Investors Service, λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης, των χαμηλών επιτοκίων και των ασταθών συνθηκών.

Ο εμπορικός πόλεμος και οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, σύμφωνα με τη Moody's, έχουν λάβει πλέον χαρακτηριστικά μονιμότητας, «με βαρύτατες συνέπειες για τις τράπεζες στις χώρες αυτές, καθώς και σε άλλες εξαγωγικές οικονομίες, αλλά και για τις τράπεζες που χρηματοδοτούν το εμπόριο».

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης ανέφερε ότι ο αυξανόμενος κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στην Ασία και στις αναδυόμενες αγορές, «θα οδηγήσει σε επιδείνωση της ποιότητας των δανείων και υψηλότερο κόστος παροχής δανείων».

Ο πολιτικός κίνδυνος θα αποτελέσει, επίσης, σημαντική πηγή αβεβαιότητας, πρόσθεσε.

Η επιδείνωση των προοπτικών για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα έρχεται λίγο μετά την υποβάθμιση από τη Moody’s των προοπτικών των βρετανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από σταθερές σε αρνητικές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ