ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κυνήγι Θησαυρού στο Δήμο Μυλοποτάμου

0

Με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου να πανηγυρίζουν την νίκη τους, ολοκληρώθηκε το 15ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στα Αγγελιανά. Το παιχνίδι οργάνωσε η ομάδα των Αγγελιανών

«Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες» υπό την Αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου – Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος»

Τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν στην βάση μιας πραγματικής ιστορίας ενός προσφυγόπουλου, του Kardie. Έτρεξαν προσπαθώντας να βοηθήσουν το μικρό αγόρι να βρει την προσωπική «γη της επαγγελίας» καθώς οι γονείς του και όλοι οι φίλοι του είχαν χαθεί στον πόλεμο.

Στόχος των οργανωτών ήταν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά πάνω στο επίκαιρο αυτό θέμα με μηνύματα κατά του πολέμου και των πρακτικών που διώχνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια τους.

Στο παιχνίδι έπαιξαν 22 ομάδες με 179 μαθητές της Ε’ και της Στ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων Σίσων, Μπαλίου, Πανόρμου, Γαράζου, Αγιάς, Σκεπαστής, Ρουμέλη, Καλύβου, Μαργαριτών, 1ου και 2ου Περάματος.

Η νικήτρια ομάδα ήταν από το δημοτικό σχολείο Πανόρμου που συμμετείχε με το όνομα «θαλασσόπαιδα»!

Την διεξαγωγή του παιχνιδιού στην πλατεία των Αγγελιανών διευκόλυναν με την λήψη μέτρων ασφαλείας οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος, ο Ερυθρός Σταυρός και οι εθελοντές Σαμαρείτες, στους οποίους οι οργανωτές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες.

Χρυσός Χορηγός ήταν τα s/m Μαθιουδάκης.

Το 18ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, θα διεξαχθεί το τριήμερο 7,8 και 9 Φεβρουαρίου 2020 με οργανωτές τους περσινούς νικητές «Τσαχπινομπιρμπιλιάρηδες».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ