ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πεζοδρομείται η παραλιακή στο Ρέθυμνο – «Τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες

0

Αλλαγές που θα συνοδεύονται με πρόστιμα για τους παραβάτες, θα ισχύσουν από τις αρχές Φεβρουαρίου στην παραλιακή ζώνη του Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα από την πρώτη κιόλας Κυριακή του επόμενου μήνα πεζοδρομείται η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα, ενώ αλλάζει πλήρως και το καθημερινό ωράριο της τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Ακόμα με απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, οι επαγγελματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται μόνο τους θερινούς μήνες, θα πρέπει και κατά την διάρκεια του χειμώνα να διατηρούν ευπρεπισμένο και καθαρό το χώρο έξω από τα καταστήματα τους.

Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, η πεζοδρόμηση θα ισχύει από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα και αφορά στο τμήμα του δρόμου από το ύψος του Αγνώστου Στρατιώτη έως και το Λύκειο Ελληνίδων.

Οι ζυμώσεις με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη ζώνη της παραλίας, διήρκησαν περίπου τρεις μήνες, όπως αναφέρει η Ρένα Κουτσαλεδάκη, καθώς ο στόχος που έχει τεθεί είναι να απομακρυνθούν όλα τα οχήματα από το συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας.

Εξάλλου από τις αρχές Φεβρουαρίου στενεύουν τα περιθώρια και για την τροφοδοσία των καταστημάτων, που θα πρέπει να ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τις 10.30 το πρωί.

Μία ακόμη σημαντική υποχρέωση που καλούνται να αναλάβουν οι επαγγελματίες της παραλίας για να μην βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις, είναι να νοικοκυρεύουν τους χώρους έξω από τα καταστήματά τους και στην διάρκεια του χειμώνα, προκειμένου να μην θυμίζουν μίνι χωματερές.

Όσοι πάντως αποφασίσουν να αγνοήσουν τις αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα πρόστιμα που θα τους επιβάλει η λιμενική αρχή, θα είναι τσουχτερά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ