ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου: "Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις"

0

Το Συνδικάτο οικοδόμων καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, που προκλητικά, σαν τον κλέφτη, παραμονές Χριστουγέννων έφερε στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, που μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά την ίδια στιγμή και σε στόχο, σε μαγνήτη επιθέσεων, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν, αυξάνοντας τους κινδύνους για το λαό μας. Οι υπογραφές της συγκεκριμένης συμφωνίας έπεσαν ενώ η Αθήνα είχε μετατραπεί σε φρούριο, με αποκλεισμένο το κέντρο επί δυο μέρες για να σουλατσάρει ελεύθερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της β’ φάσης του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ τον Οκτώβρη του 2019, αλλά και με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που “πίνουν νερό” στο όνομα των Ευρωατλαντικών σχεδιασμών, με την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία:

  • Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, κ.α.

Εκτός των άλλων οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές για το λαό μας, για τους λαούς της ευρύτερη περιοχής. Τα εργατικά συνδικάτα όχι μόνο πρέπει να επαγρυπνούν άλλα πρέπει άμεσα να οργανώσουν τη συζήτηση και την ενημέρωση των εργαζόμενων για τις εξελίξεις αυτές, για τις αιτίες που οξύνουν την επίθεση της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών γερακιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στους λαούς. Να οργανώσουν τη συζήτηση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης και για την πρωτοβουλία των συνδικάτων, για την οργάνωση της αντίστασης απ’ τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.

Έχουν μαζευτεί πολλά μαύρα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Β. Αφρικής, της Μ. Ανατολής με κυρίαρχη την δολοφονική δράση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών γερακιών και πολύ ανησυχητική την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων σ’ αυτούς τους      σχεδιασμούς.

Τα πολεμικά επεισόδια μεταξύ ΗΠΑ και ΙΡΑΝ, το νέο πολεμικό μέτωπο στη Λιβύη με την άμεση εμπλοκή της αστικής τάξης της Τουρκίας και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η συνέχιση του πολέμου στη Συρία και σε άλλες αραβικές χώρες συνιστούν ένα επικίνδυνο πολεμικό κοκτέιλ για τους λαούς της περιοχής.

Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας και η όλο και μεγαλύτερη πρόσδεση της στο άρμα των ΗΠΑ δεν γίνεται επ’ ωφελεία του λαού μας αλλά για να εξυπηρετηθούν τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια και μέσα από αυτή την εμπλοκή να κερδίσει νέα οφέλη η αστική τάξης στην Ελλάδα. Η μετατροπή της χώρας σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο όπως επιβεβαίωσε και η πρόσφατη συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας που μετέτρεψε τη χώρα σε μια μεγάλη βάση των ΗΠΑ και η δυνατότητα να φιλοξενηθούν πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στο Άκτιο, συνιστούν έναν τεράστιο κίνδυνο αφού μετατρέπει την Ελλάδα εκτός από ενεργητικό παίκτη και σε στόχο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Η κλιμάκωση της επιθετικότητας της αστικής τάξης της Τουρκίας στο Αιγαίο, η αντιπαράθεση που οξύνεται από το σύνολο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή για τα ενεργειακά κοιτάσματα και τους αγωγούς στην Κύπρο, στην Αν. Μεσόγειο διαμορφώνουν μια ανησυχητική κατάσταση που δεν μπορεί να λυθεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αφού αυτοί είναι στην κυριολεξία και οι παράγοντες που οξύνουν το πρόβλημα. Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και οι χαλαρές δηλώσεις της Ε.Ε. για τη συμφωνία ΗΠΑ – Λιβύης, επιβεβαιώνουν ότι έχει χρεοκοπήσει το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ότι τα ιμπεριαλιστικά γεράκια μπορεί να είναι ασπίδα των «ελληνικών συμφερόντων» απέναντι στην τούρκικη προκλητικότητα. Ο εφησυχασμός που καλλιεργούν αυτά τα κόμματα είναι επικίνδυνος και προκλητικός.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Πρέπει να την απορρίψουν και να την αντιπαλέψουν. Απ’ αυτή τη σκοπιά απαιτείται να δυναμώσει άμεσα η πάλη ενάντια στην πολιτική της εμπλοκής, να ακυρωθεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και να ξεκουμπιστούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα, για να μη γίνει η χώρα ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων, για να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κι από κοντά η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα πιάσουν το λαϊκό κίνημα στον ύπνο! Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, ο λαός συνολικά θα τους χαλάσουμε τα σχέδια! Εντείνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας!

Καλούμε τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, το λαό να καταδικάσουν τη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ . Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
  • Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ