ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκπονούνται μελέτες οδικής διασύνδεσης των τουριστικών περιοχών του νότου

0

Στην ανάπτυξη ενός οδικού δικτύου διασύνδεσης των παράκτιων οικισμών του Δήμου Αγίου Βασίλειου με τις παραλίες και τις τουριστικά αξιοποιήσιμες εκτάσεις του ευρύτερου νότου, προσδοκά η Περιφέρεια Κρήτης, η οποία χρηματοδοτεί την εκπόνηση σχετικών μελετών.  Πρόκειται για μια φιλόδοξη παρέμβαση που στόχο έχει την τουριστική ανάπτυξη του νότου της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, δηλαδή μιας περιοχής, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επενδυτές αλλά και για επισκέπτες.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, παράλληλα με την μελέτη του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης, εκπονείται μελέτη για το λεγόμενο οδικό υποστηρικτικό δίκτυο, το οποίο περιλαμβάνει τους δρόμους διασύνδεσης των τουριστικά αξιοποιήσιμων περιοχών του Δήμου Αγίου Βασιλείου μεταξύ τους αλλά και με τον ίδιο τον ΝΟΑΚ.  Το συγκεκριμένο υποστηρικτικό δίκτυο θα ανταποκρίνεται και στις ανάγκες σχεδιαζόμενης μεγάλης τουριστικής επένδυσης στην περιοχή με οδικό δίκτυο που δεν θα αλλοιώνει το περιβάλλον και θα κατασκευαστεί με τις ενδεδειγμένες από την επιστήμη μεθόδους.

Οι μελέτες εποπτεύονται από τις κεντρικές τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας, οπότε, θα προκύψει συγκεκριμένος προϋπολογισμός των απαιτούμενων έργων και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

Μιλώντας για τον σημαντικό αυτό σχεδιασμό η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, δήλωσε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Εμάς ως Ρέθυμνο μας ενδιαφέρει να έχουμε ώριμες και σωστές μελέτες για ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού. Στόχος είναι το επόμενο χρηματοδοτικό πακέτο, αλλά και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που θα μας επιτρέπει να εντάσσουμε μεγάλα οδικά τμήματα προς υλοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό, στην μελέτη για τον ΝΟΑΚ που διασχίζει τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, έχουμε εντάξει και πρόσθετες μελέτες υποστηρικτικού δικτύου, δηλαδή, ένα πλέγμα δημοτικών δρόμων που οδηγούν σε τουριστικούς προορισμούς της περιοχής αλλά με κάθε ενδεδειγμένο επιστημονικό τρόπο κατασκευής που θα υποστηρίξει την σωστή τουριστική ανάπτυξη που θέλουμε για τον νότο.»

Σύμφωνα με την ίδια, μέσα από την μελετητική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα υπάρξει ένας σωστός σχεδιασμός οδικών έργων και θα αποτραπούν οι αποσπασματικές και χωρίς επαρκή μελέτες παρεμβάσεις για διανοίξεις νέων δρόμων στην περιοχή αυτή, φαινόμενο, συχνό και πολλές φορές με επιβλαβή αποτελέσματα για το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιβάλλον του νότου.

Μ.Κ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ