ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εντός το έτους η προκήρυξη της μελέτης του δρόμου Γαράζο – Πέραμα – Πάνορμο

0

Στην εκπόνηση της τρίτης και τελευταίας μελέτης που αφορά σε ένα μεγαλόπνοο έργο οδικής διασύνδεσης του ορεινού Μυλοποτάμου με το Ηράκλειο προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Κρήτης, ανταποκρινόμενη στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των δήμων της περιοχής. Πρόκειται για την προκήρυξη της εκπόνησης των μελετών του τμήματος Γαράζου – Περάματος -  Πανόρμου, ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες για την κατασκευή του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας Ηράκλειο – Ανώγεια – Γαράζο – Πέραμα – Πάνορμο.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί μελετητικά το τμήμα Ανώγεια – Ηράκλειο αλλά και η παράκαμψη της Αξού. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να παραδοθεί ώριμη προς δημοπράτηση η μελέτη του τμήματος Ανώγεια – Αξός – Γαράζο. Οπότε, δρομολογείται και η προκήρυξη της τελευταίας μελέτης για τον δρόμο Γαράζο – Πέραμα – Πάνορμο, με στόχο, η Περιφέρεια Κρήτης να έχει έτοιμο πακέτο μελετών προς διεκδίκηση πόρων από ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Σχετικά με την θετική αυτή εξέλιξη, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή δήλωσε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Στο φετινό επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης θα περιλαμβάνεται η συνέχεια των μελετών για την κατασκευή του τμήματος Πάνορμο – Πέραμα – Γαράζο – Αξός – Ανώγεια – Ηράκλειο. Καθώς ολοκληρώνεται η μελέτη για το τμήμα Γαράζο – Αξός – Ανώγεια, θα προκηρυχτεί και το τελευταίο τμήμα της μελέτης που αφορά τον δρόμο Γαράζο – Πέραμα – Πάνορμο. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ρεθύμνου είναι απολύτως έτοιμη να προκηρύξει και αυτή την μελέτη, η οποία θα είναι της τάξης 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και θα την εντάξουμε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Καταφέρνουμε έτσι σιγά – σιγά να ολοκληρώνουμε μελετητικά το μεγάλο μέρος των επαρχιακών δρόμων του νομού Ρεθύμνου και να είμαστε έτοιμοι για τις χρηματοδοτήσεις των μεγάλων αυτών έργων στα χρηματοδοτικά εργαλεία που αναμένονται τα επόμενα χρόνια.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ