ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Επανέρχονται οι μνήμες από τον θάνατο της Μελίνας

0

Η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Επιστρέφουν οι μνήμες από το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε το πανελλήνιο από τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο "Βενιζέλειο" κατά την διάρκεια επέμβασης ρουτίνας. Ενώπιον του δικαστηρίου θα βρεθεί η αναισθησιολόγος που που χειριζόταν το περιστατικό και στην οποία σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα καταλογίζεται ότι δεν τηρήθηκε το ισχύον πρωτόκολλο που απαιτείται για την αντιμετώπιση της αλλεργίας που παρουσίασε η 4χρονη κατά την διάρκεια της επέμβασης.

Της καταλογίζεται, επίσης, ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ' αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

H εκδίκαση της υπόθεσης επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Ιούνιο και αναβλήθηκε για τις 30 Ιανουαρίου όπου, ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα αναβολή.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ