ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Η γιορτή των παιδιών της Ελεύθερνας

0

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα παιδιά, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελεύθερνας σε συνεργασία με το Κατηχητικό Σχολείο του χωριού, την τελευταία Κυριακή του 2019 στις 29 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου και του Κατηχητικού, κατά τη διάρκεια της οποίας, τα παιδιά αποχαιρετούν τον παλιό χρόνο με σκετς, τραγούδια και ευχές, αλλά και λαμβάνουν δώρα από τον Άγιο Βασίλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η εκδήλωση οργανώνεται τόσο για τη χαρά των παιδιών που παρουσιάζουν τη δουλειά τους μπροστά στο κοινό, όσο και για τη χαρά των γονιών που έχουν την ευκαιρία να καμαρώσουν τα παιδιά τους, στην προσπάθεια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ο σημαντικός αριθμός παιδιών στην Ελεύθερνα, αφού φέτος μοιράστηκαν περισσότερα από 70 δώρα – ξύλινα παιχνίδια, σε όσα από αυτά ήταν έως 12 χρονών.

Εθελοντικά συμμετείχε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια η χορωδία του Σταυρωμένου με υπεύθυνο τον Γιάννη Σκεπετζή συνταξιούχο εκπαιδευτικό. Ο κ. Σκεπετζής ήταν ο πρώτος δάσκαλος του χωριού, ο οποίος έχει σημαντικούς δεσμούς με τους σημερινούς γονείς των παιδιών, αφού όπως λένε οι ίδιοι, μόνο ευχάριστα πράγματα έχουν να θυμούνται από την περίοδο που ήταν μαθητές του.

Τα σκετς που παρουσιάστηκαν ανέλαβε η συνταξιούχος δασκάλα Μαρία Αποστολάκη Τσικνάκη, που για τα 4 τελευταία χρόνια, βρίσκεται δίπλα στα παιδιά, είτε μέσω της δανειστικής βιβλιοθήκης, είτε μέσω του κατηχητικού και άλλων δραστηριοτήτων. Δίπλα στην προσπάθεια της ήταν και είναι πάντα  η Μαρία Τζανιδάκη και η Γωγώ Τζανιδάκη.

Σημαντική είναι η παρουσία του πολύ δραστήριου προέδρου του Συλλόγου Μανώλη Τζανιδάκη, αλλά της συζύγου του Ελένης που στηρίζει όλες τις εκδηλώσεις και δράσεις του Συλλόγου.

Επίσης στήριγμα για τη λειτουργία του κατηχητικού είναι ο πατέρας Κωστής Τζιλιγκάκης, που επίσης είναι δίπλα στις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου και σε ότι αφορά τα παιδιά και τη νεολαία του χωριού.

Ωστόσο, πρέπει ν’ αναφερθεί ότι τον πλούσιο μπουφέ της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι μαμάδες της Ελεύθερνας και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τους πάντες με τα γευστικότατα εδέσματα τους.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ελεύθερνας, πραγματικά υπηρετεί την παράδοση και τον πολιτισμό με τον καλύτερο τρόπο και είναι από τους πλέον δραστήριους συλλόγους του νησιού μας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ