ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Και για διακοπές ευεξίας προσφέρεται η Κρήτη

0

Ένας από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για διακοπές ευεξίας είναι η Ελλάδα, ενώ και στην Κρήτη οι αντίστοιχες υπηρεσίες στα ξενοδοχεία έχουν ζήτηση και για τον λόγο αυτό τα περισσότερα ξενοδοχεία τις διαθέτουν.

“Οι διακοπές ευεξίας έχουν γίνει μόδα και η πλειοψηφία των ξενοδοχείων στην Κρήτη προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες τους” είπε στην “Π” ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων ν. Ηρακλείου.

Ηρεμία και μακριά από την τεχνολογία

Ένας στους τρεις (34%) ταξιδιώτες θέλουν στη διάρκεια των διακοπών τους να κάνουν σπα, ολιστικές θεραπείες, γιόγκα, διαλογισμό και να αποτοξινωθούν από την τεχνολογία. Αυτά αποκαλύπτει έρευνα της ένωσης Βρετανών τουρ οπερείτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ, σύμφωνα με την οποία οι ταξιδιώτες δαπανούν κατά μέσο όρο 4,5 ώρες καθημερινά (269 λεπτά) συνδυάζοντας δραστηριότητες ευεξίας, με το μεγαλύτερο μέρος της ώρας να αφορά την αποφυγή της τεχνολογίας όπως κινητά τηλέφωνα, λάπτοπ και τάμπλετ.

Οι ταξιδιώτες δαπανούν σχεδόν 2 ώρες κάθε ημέρα (108 λεπτά) και το ένα τέταρτο (24%) πάνω από 4 ώρες (240 λεπτά ή περισσότερα), κάνοντας συνειδητή αποχή από τα ηλεκτρονικά τους γκάτζετ.

Ενώ επιθυμούν να μειώσουν τον χρόνο που αφιερώνουν στις συσκευές τους, η εξάπλωση της τεχνολογίας φορητών συσκευών, την οποία πολλοί χρησιμοποιούν για να καταγράφουν τη φυσική τους δραστηριότητα, δεν οδηγεί σε ένδειξη ότι αυτό θα συμβεί.

Ένας στους 10 (12%) παίρνουν μαζί τους στα ταξίδια συσκευή καταγραφής φυσικής δραστηριότητας όπως η Fitbit.

Τα δύο τρίτα (67%) σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες όπως η γιόγκα, πιλάτες και πεζοπορία στη φύση και πάνω από ένας στους 10 (14%) επιδιώκει να δαπανά πάνω από 4 ώρες ημερησίως σε αυτές.

Οι 2 δημοφιλέστερες δραστηριότητες ευεξίας είναι οι θεραπέιες σπα (42%) και ο διαλογισμός/ησυχία (39%). Ένας στους 10 (14%) προτιμά να δοκιμάσει ολιστικές θεραπέιες όπως το ρέικι και η ισορροπία των τσάκρα.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο επιθυμούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες ευεξίας είναι η χαλάρωση και η ανεμελιά (60%), με τους μικρότερης ηλικίας ταξιδιώτες να δίνουν προτεραιότητα στην πνευματική ευεξία (46% έναντι 35%).

Περισσότεροι από ποτέ αναζητούν τρόπους ανακούφισης του άγχους και ενίσχυσης της ευεξίας και πάνω από 2 εκατ. Βρετανοί ταξιδιώτες σκοπεύουν να κάνουν ταξίδι ευεξίας το ερχόμενο 12μηνο. Τα ταξίδια αυτά παρουσιάζουν αύξηση 20% παγκοσμίως από το 2015 και τα περισσότερα πραγματοποιούνται στην Ευρώπη και σε προορισμούς όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία και η Ελλάδα.

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2022, θα πραγματοποιούνται ετησίως 1,2 δισεκατομμύρια ταξίδια ευεξίας σε όλο τον κόσμο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ