ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καρναβάλι Ρεθύμνου 2020: Αύριο η τελετή έναρξης

0

Αντίστροφη μέτρηση για την πιο επιτυχημένη Αποκριάτικη εκδήλωση της χρονιάς στην Ελλάδα!

Η τελετή έναρξης θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ξεκινώντας από την ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΤΑ (πύλη GUORA), στην πλατεία 4ων Ματρύρων.

Θα πραγματοποιηθεί παιδικό πρόγραμμα, παρέλαση του Βασιλιά Καρνάβαλου στα σοκάκια της πόλης και θα τερματίσει στην παραλιακή αστική λεκάνη. Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μαρινάκης θα κηρύξει την έναρξη του πιο ενδιαφέροντος Καρναβαλιού της Ελλάδος.

Σχετική  Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα το πρωί, στο Δημαρχείο, όπου ο κ.Μαρινάκης ευχαρίστησε τους τοπικούς φορείς, τους χορηγούς όπως και τα Σώματα Ασφαλείας, Τροχαίας, Λιμενικού, Πυροσβεστικής που αναφέρθηκαν με την σειρά τους στην πλήρη ετοιμότητα που διαθέτουν.

Για το Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι του 2020, η βασική ιδέα αντλεί την δυναμική της  από την πλούσια ιστορία της πόλης, Μην ξεχνάμε ότι το Ρέθυμνο υπήρξε στο παρελθόν  Σταυροδρόμι Πολιτισμών, από την Μινωική εποχή μέχρι σήμερα, κάτι που θα τονιστεί μέσω της θεματικής του 2020.

Η Οργανωτική Επιτροπή μίλησε και αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα γίνουν. Συγκεκριμένα τον λόγο πήραν και τόνισαν την σπουδαιότητα της εκδήλωσης οι Πόπη Δηνιακού (Πρόεδρος), Θωμάς Κρεβετζάκης (Αντιδήμαρχος) Ρένια Τσιχλάκη (Μέλος Δ.Σ Κ.Ε.ΔΗ.P) και Μιχάλης Πετρακάκης (Εκπρόσωπος Καρναβαλικών Ομάδων).

Παραβρέθηκαν ακόμη στην Συνέντευξη Τύπου, επιχειρηματικοί φορείς ξενοδόχων και εστίασης, εκπρόσωποι  του ΚΤΕΛ καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου,  όπως και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ---Τμήμα Εμπορίου Π.Ε Ρεθύμνης---.

Το παρών έδωσαν ακόμη το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, το Σώμα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ Δότες Ζωής και άλλες  Οργανώσεις που κάθε χρόνο  συμβάλλουν  στην εκδήλωση.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη όπως αναφέραμε έχουμε την τελετή Έναρξης. Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Φεβρουαρίου υπάρχει το Παιδικό Κυνήγι που γίνεται για 23η φορά, με την διοργάνωση Μπουμπούνες, ενώ στο ίδιο διάστημα θα γίνει και το 5ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού. Στις 14 Φεβρουαρίου έχουμε τον χορό ομάδων του 310υ Κυνηγιού αυτή τη φορά με διοργάνωση των Μπουμπούνων, στις 18.2 τις παλιές Ελληνικές Καντάδες, την Πέμπτη στις 20 την  καθιερωμένη Τσικνοπέμπτη και δυο ημέρες αργότερα τον χορό των Ομάδων Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού.

Την Κυριακή στις 23.2 υπάρχει το Carnival Run,που είναι ο Μίνι Μαραθώνιος, την Πέμπτη έχουμε  την Ποδηλατοπαρέλαση και την Παρασκευή στις 28 Φεβρουαρίου  τις Κρητικές Παραδοσιακές Καντάδες. Την επόμενη ημέρα υπάρχει η Παιδική παρέλαση και η Νυχτερινή παρέλαση 2020.

Η Μεγάλη Παρέλαση 2020 θα γίνει μια ημέρα πριν από την Καθαρά Δευτέρα την Κυριακή στις 1 Μαρτίου.  Η Καθαρή Δευτέρα όπως κάθε χρόνο θα γιορταστεί με ιδιαίτερο τρόπο στους οικισμούς του Ρεθύμνου αλλά και μέσα στην πόλη.

Για μια ακόμη χρονιά η Αθηναϊκή Ζυθοποία στηρίζει έμπρακτα την μεγάλη αυτή Κρητική διοργάνωση, συμμετέχοντας και στηρίζοντας «το κάθε κουτί μετράει», συμβάλλοντας έτσι στην σχετική ευρωπαϊκή καμπάνια των τελευταίων ετών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ