ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρητικό παρθένο ελαιόλαδο στον κατάλογο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων της Ε.Ε.

0

Για την καταχώρηση του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου της Κριτσάς στον κατάλογο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων μετά την απόφαση του Γραφείου Αθηνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη μεγάλη αξία και σημασία της εξέλιξης αυτής, μίλησε στο Lato FM ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς Νίκος Αφορδακός.

Όπως μεταξύ άλλων τόνισε «αποτελεί μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 και είχε επιμονή, ήταν και επίπονη, αλλά στέφθηκε με επιτυχία και θα βοηθήσει το προϊόν στην ανταγωνιστικότητα και εμπορευσιμότητά του» ενώ πρόσθεσε πως «ευελπιστούμε να υπάρξει προστιθέμενη αξία από την καταχώρηση αυτή«.

Όπως σημείωσε «στην περιοχή μας είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο» ενώ στην καταχώρηση θα υπάγονται όπως είπε «τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στην αγροτική περιφέρεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς, δηλαδή το δ.δ. της Κριτσάς και των Μέσα και Έξω Λακωνίων. Άμεσ θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για να γίνει επέκταση και προς τη μεριά της Πρίνας, η οποία δεν συμπεριελήφθη διότι είχε ήδη κατατεθεί ο φάκελος και δεν διακινδυνεύσαμε να κάνουμε τροποποίηση για να μην πάει πίσω η όλη διαδικασία».

Αναφορικά με την ελαιοπαραγωγή, τόνισε πως «ήταν η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 50 ετών, εμείς ωστόσο λόγω και του συστήματος επεξεργασίας μπορέσαμε και κρατήσαμε την ποιότητα».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ