ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε απόλυτη εγκατάλειψη στο στάδιο του Γάλλου

0

  • ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

 Ανάγκες άμεσης παρέμβασης παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του δημοτικού σταδίου στου Γάλλου. Και δεν είναι μόνο το κατεστραμμένο και ακατάλληλο για αγώνες ταρτάν, για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος, αλλά είναι το σύνολο των κτιριακών υποδομών που παρουσιάζουν φθορές και αλλοιώσεις.

Παλιά και χαλασμένα κουφώματα, μαύρα και μουχλιασμένα δάπεδα από το χρόνο και την υγρασία, σοβάδες που έχουν πέσει και φαίνονται τα σκουριασμένα σίδερα, είναι χαρακτηριστικές εικόνες που αντικρίζει όποιος ανηφορίσει στο στάδιο.

Η γενικότερη εικόνα της εγκατάλειψης προκαλεί αίσθηση αλλά και ανησυχία, κυρίως, για τα τμήματα της υποδομής, στα οποία είναι διακριτά τα σίδερα υποστήριξης του σκελετού της οικοδομής και μάλιστα με ορατή την οξείδωση και την διάβρωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ρεθύμνου τεχνικών έργων κ. Άγγελο Μαλά, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφού όπως υποστήριξε στην εφημερίδα μας, για την στατική επάρκεια εγγυώνται οι δημοτικές τεχνικές υπηρεσίες. Ο ίδιος επισήμανε, ότι οι τεχνικοί του δήμου έχουν ελέγξει την κτιριακή υποδομή και τα προβλήματα είναι επιφανειακής φύσεως.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των απαιτούμενων παρεμβάσεων αποκατάστασης του σταδίου, ο κ. Μαλάς, δήλωσε στην εφημερίδα μας, ότι υπάρχει προγραμματισμός έργων εντός του τρέχοντος έτους και παράλληλα γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστούν κονδύλια για το ταρτάν του σταδίου, το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί με σύγχρονο.

Ειδικότερα, ο κ. Μαλάς δήλωσε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Έχει γίνει καταγραφή των προβλημάτων του γηπέδου αυτού, όπως και άλλων στον δήμο Ρεθύμνου. Το ουσιαστικό ζήτημα στο στάδιο του Γάλλου είναι το ταρτάν, το οποίο είναι και μεγάλο πρόβλημα και με μεγάλο κόστος. Για το λόγο αυτό προγραμματίζουμε να ζητήσουμε μια έκτακτη επιχορήγηση από το αρμόδιο υπουργείο διότι αναμένεται να ξεπεράσει σε κόστος τα 500.000 ευρώ. Για τα υπόλοιπα έργα που χρειάζονται σε αυτό το γήπεδο και στα υπόλοιπα, έχουμε σε ένα κωδικό του προϋπολογισμού μας 170.000 ευρώ με στόχο να τον αυξήσουμε και στην συνέχεια να δημοπρατήσουμε τα απαιτούμενα έργα.

Ειδικά για το κτιριολογικό του σταδίου του Γάλλου, η τεχνική υπηρεσία μας διαβεβαιώνει πως δεν τίθενται ζητήματα ασφαλείας, ωστόσο, είναι αναγκαία η παρέμβαση μας, η οποία θα εξασφαλιστεί στην πρώτη εργολαβία αποκατάστασης αθλητικών εγκαταστάσεων που θα προκηρυχθεί προσεχώς.»

 

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΚΛΑΔΟΣ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ